rss      tw      fb
Keres

Az osztrák posta magyar leányvállalata növelte forgalmát

MTI 2012. március 6., kedd 12:29

Az osztrák posta magyar leányvállalata, a csomagtovábbítással foglalkozó trans-o-flex Hungary Kft. 2011-ben 2,3 milliárd forint árbevételt ért el, ami 18 százalékos növekedés az előző évhez képest - mondta Peter Umundum, az Osztrák Posta csomagküldésért és a magyar leányvállalatért is felelős igazgatósági tagja kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Elmondta: fontos számukra, hogy Közép-Európában, így Magyarországon is folyamatos fejlődést, növekedést tudjanak elérni, és erre elsősorban az elektronikus kereskedelem bővülésében látnak lehetőséget.

Pesztericz Péter, a trans-o-Flex Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: magyar piaci pozíciójuk erősödését mutatja, hogy 24,2 százalékkal több küldeményt kézbesítettek tavaly az előző évinél, és piaci részesedésük a hatodik legnagyobb.

Az MTI kérdésére Pesztericz Péter elmondta, hogy a 2011. évi 2,3 milliárd forint árbevétel mellett 36 millió forint nyereséget értek el az előző évi nullszaldóval szemben. Az idén 2,5 milliárd forint árbevételt és 50 millió forint nyereséget terveznek. Múlt évben a nemzetközi forgalomból származó bevétel 58,9 százalékkal növekedett, és mintegy 300 millió forintot ért el.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: a szektorra jellemző 5-6 százalékosnál nagyobb növekedést a válság ellenére, magas üzemanyagárak mellett tudták elérni. Átlagban naponta 7.000 címre 12 ezer csomagot továbbítottak. Utalt arra, hogy a múlt évben 90 millió forint beruházással a Budapesti Intermodális Logisztikai Központban (BILK) kialakított új szortírozó központban jelentősen javítani tudták a hatékonyságot.

Újságírói kérdésre válaszolva Peter Umundum elmondta: a magyar piacon is készülnek a 2013. évi postai liberalizációra, és arra várnak, hogy a magyar parlament meghozza a postai szolgáltatások piacnyitására vonatkozó pontos szabályokat. Arra számítanak, hogy a jogi szabályozás Magyarországon lehetővé teszi majd a nyílt versenyt a Feibra Magyarország leányvállalatuk számára az 50 gramm alatti levélküldemények esetében is.