rss      tw      fb
Keres

Stílszerűen Orbánról: Jézusmária!


A keresztény Európa olvasója, akit nem hagyott érintetlenül sem az európai felvilágosodás, sem az elmúlt két évszázad európai történelemfejlődése, ezen belül a két nagy, Európa okozta világégés sem, aki tompítani, és nem élezni akarja azt, amit  Huntington már 1996-ban a civilizációk harcaként írt le, az nem tehet mást, mint hogy a fejéhez, sőt a szívéhez kap, miközben Orbán interjúját olvassa a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungban.

Eddig jobbára csak mi, magyarok tudtuk, hogy nemcsak egy torz nem ortodox gazdaságpolitikával, hanem egy őrült és életveszélyes ideológiai katyvasszal állunk szemben, amikor Magyarország kétharmados miniszterelnökét hallgattuk hétről hétre. Eddig a nyugati világ hihette, hogy szegény magyar miniszterelnököt áldatlan és kíméletlen politikai ellenfelei értik és magyarázzák szándékosan félre, és fújják tele a világot a saját eltorzított interpretációikkal. Ez az interjú ebből a szempontból korszakhatár. Aki ezentúl Európában nem tudja, nem érti, mi a nagyon nagy baj Orbánnal, mitől veszélyes nemcsak a saját népére, hanem Európára is, az csak magára (sunyi politikai érdekeire, cinikus világszemléletére, torz hatalmi ambícióira) vethet.

Érdemes volt meglátogatnia Orbánnak a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségét. Érdemes volt interjút készíteni vele, érdemes volt ennyi újságoldalt rááldozni. Köszönet illeti érte a FAZ vezetőit és munkatársait.

(Mihancsik Zsófia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!