rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. február 20.



Bolgár György kérdései 2012. február 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Népszabadság értesülése szerint hamarosan nyílt hadüzenet érkezik Brüsszelből az Orbán-kormánynak. Az Európai Bizottság azt fogja javasolni, hogy az előirányzottnál magasabb költségvetési hiány miatt jövőre függesszék fel az úgynevezett kohéziós alapokból nyújtott uniós támogatást, akár ötszáz milliárd forintot. Vajon akkor is eszükbe jutna, ha nem hadakoznák folyamatosan az Európai Unióval?

Ehhez kapcsolódó témánk, hogy az Európai Bizottság néppárt alelnöke Vivien Reding szerint a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt is egyértelműen állást foglalt a magyarországi eseményekről, méghozzá tagpártjával szemben. Akkor mégsem pártpolitika az a sok Magyarországgal kapcsolatos uniós kritika?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Martonyi János külügyminiszter a közelmúltban a csődöt jelentett Vegyépszer által bérelt különgéppel utazott Líbiába. Nálunk ettől senkinek a szeme sem rezdül?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy mindössze néhány százan nézték meg a tizenkétezres sportarénában az államadósság csökkentése érdekében rendezett jótékonysági koncertet, úgyhogy az ráfizetéses lett. Felbuzdulással ezek szerint nem csökkenthető az államadósság?

És végül két hír balról. Az MSZP elnöksége és parlamenti frakciója határozatban mondott nemet olyan baloldali összefogásra, amelyben a Thürmer-féle kommunista munkáspárt is részt vesz. Árok Kornélt pedig leváltották a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöki posztjáról, mert egy pártban kíván politizálni. Kétséges az egység?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!