rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. február 15.Bolgár György kérdései 2012. február 15-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz európai képviselői felszólították az MSZP-t, ne szavazza meg a brüsszeli parlamentben a magyar politikai és törvényhozási fejleményeket elítélő határozatot, mert az akár uniós pénzügyi támogatások megvonásával is járhat. Az erről szóló javaslatot az európai szociáldemokraták, baloldaliak, liberálisok és zöldek terjesztették be. És célja az, hogy az Orbán kormány fogadja el az Európai Unió, valamint más európai szervezetek ajánlásait. De ha ez csak pénzügyi szankciók fenyegetésével sikerülne, milyen dilemmába kényszerülnek a szocialisták?

Másik témánk, hogy az Ipsos legújabb közvéleménykutatása szerint a Fidesz és az MSZP nyert szavazókat az elmúlt egy hónapban a többi párt rovására. A teljes népességben 18-13 a biztos szavazók körében 40-27 az arány a két párt között. Ugyanakkor a teljes népességnek mindössze 30 százaléka mondja biztosa a részvételét egy esetleges választáson. Értik ezt az egészet?

Beszéljük meg aztán, hogy értesülések szerint Martonyi János külügyminiszter lehet Schmitt Pál utódja a köztársasági elnök székben. Már ha igaz, hogy Orbán Viktor hajlandó Schmittet elengedni plágiumbotránya miatt.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Népszava értesülése szerint Orbán Viktoron is múlott a Nokia súlyos termelés-visszafogása és 2300 ember elbocsátása Komáromban. A miniszterelnök ugyanis nem volt hajlandó tárgyalni a finn cég vezérével. Bár az többször is próbált vele kapcsolatba lépni. Úgy kell a multiknak? Vagy nekünk?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Malév csődje nyomán elbocsátják a Ferihegyi repülőtéri dolgozók egynegyedét.

És végül beszéljük meg, hogy még el sem kezdték a népszámlálási adatok feldolgozását, holott mostanra már be kellett volna fejezni a munkát.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!