rss      tw      fb
Keres

Hideg idő - Bekérték a betegek és szülés előtt állók névsorát a védelmi bizottsághoz Szolnok megyében

MTI 2012. február 3., péntek 16:40

A Szolnok megyei tiszti főorvos településenként bekérte az otthonukban ápolt magatehetetlen, krónikus fekvő betegek és a szülés előtt álló kismamák számát - tudatta a megyei védelmi bizottság pénteken az MTI-vel.

A megyei tiszti főorvos felhívta a szolnoki Hetényi, valamint a karcagi kórház területén működő dialízisközpontok figyelmét a várható rendkívüli időjárási helyzetre, az arra való felkészülésre, valamint bekérte a kezelt betegek névsorát. A megyében 185, dialízissel kezelt beteget tartanak nyilván, közülük a kórházak szükség esetén naponta tizenötöt el tudnak helyezni. A megyében a gyógyszertárak egy-három hétre elegendő készlettel rendelkeznek. A kórházakban 612 üres ágy van.

A rendkívüli időjárás miatt a megyében eddig két településen rendeltek el tanítási szünetet, Tiszabőn február 6-tól 10-ig, Tiszatenyőn február 6-tól 17-ig szünetel az oktatás.

Az elkövetkező napokban éjszakánként akár mínusz 15, mínusz 20 Celsius-fok is lehet. A rendkívüli időjárás különösen veszélyes az ittas állapotban szabadban tartózkodókra. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal azt ajánlja a vendéglátóhelyek tulajdonosainak, hogy fontolják meg ezekben a napokban a rövidített, 22 óráig tartó nyitva tartást.