rss      tw      fb
Keres

Malév - MSZP: A kormány védje meg a nemzeti érdeket!

MTI 2012. február 3., péntek 16:05

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy találjon kellő kompetenciával rendelkező szakembert a Malév ügyeinek kezelésére, és tegye le a garanciákat a nemzeti érdek képviseletére.

Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Malév esetében „a nemzeti érdekek elárulása történt”.

A politikus arcpirítónak tartotta, hogy a miniszterelnök a szocialista kormányokra hivatkozik az ügyben, hiszen - mint mondta - a Fidesz több mint másfél éve kormányoz, „és nyoma sincs annak, hogy a Malév tekintetében tett volna bármit is". Hozzátette: a Fidesznek azért sincs oka a 2002 és 2010 közötti kormányokra mutogatni, mert a párt képviselői akkor is beleláttak az ÁPV Rt. munkájába.

Szanyi Tibor szerint ami jelenleg a Malévval történik, az várható a BKV és a MÁV esetében is, „a bukdácsolás dominószerű lesz” a kormány nemtörődömsége miatt.

A csődbe került nemzeti légitársaságtól máshová kellene telepíteni az állami és nemzeti értékeket, majd a nemzeti értékektől megszabadított társaságot a csődeljárás szabályai szerint kellene kezelni - mondta a politikus. A kormány ezzel szemben semmit nem csinál, az embereknek pedig hazudott - tette hozzá.

Szanyi Tibor azt mondta, hogy az esetnek mintegy 25-30 ezer ember állása lesz az áldozata; ők a reptér vagy utazási irodák alkalmazottai, akik tevékenységükkel közvetlenül vagy közvetve kapcsolódtak a Malévhoz.