rss      tw      fb
Keres

Malév - A MÁV növekvő utasforgalomra készül a nemzetközi vonalakon

MTI 2012. február 3., péntek 13:58

A MÁV-START Zrt. növekvő utasforgalomra készül a nemzetközi vonalakon, miután a Malév péntek reggel hat órakor beszüntette működését és valamennyi járatát törölte.

A vasúttársaság várakozásai szerint a repülőjáratok törlése miatt elsősorban Ausztria felé - beleértve németországi, svájci úti célokat is -, illetve Csehországba és Lengyelországba nő az utasok száma - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

Kelet felé az Ukrajnán át Oroszországba közlekedő vonaton, illetve Romániába várható nagyobb utasforgalom. A légi járatok törlése érinti Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát és a Balkán egyéb országait is, ezért ezeken a vonalakon is készül a MÁV-START a növekvő igényekre. A közlemény szerint a közvetlen vonatokon felül átszállással további városok is elérhetők, így szinte valamennyi Malév célállomásra vásárolható vasúti jegy.

A vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri az utasforgalmat és a nemzetközi menetjegyek értékesítését, és a lehetőségeihez, illetve az igényekhez igazodva az összes nemzetközi közlekedésre alkalmas járművet használva közlekedteti vonatait. Amennyiben szükséges, a vasúttársaság meghosszabbított nyitva tartással és megerősített pénztárszolgálattal áll az utazók rendelkezésére.

A Budapest-Keleti pályaudvar nemzetközi pénztára folyamatosan, éjjel-nappal nyitva tart. Az internettel rendelkezők online is megvásárolhatják a nemzetközi menetjegyeket Ausztriába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Romániába, Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba a www.mav-start.hu oldalon keresztül.

Az utasok tájékoztatása érdekében a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat a 06 40 49 49 49-es elérhetőségén egy új, kifejezetten erre a célra létrehozott menüpontban ad segítséget.