rss      tw      fb
Keres

Malév - Szakszervezet: a cég nem megfelelően tájékoztatta az utasokat és a dolgozókat a leállásról

MTI 2012. február 3., péntek 13:10

A Légiközlekedési dolgozók Egyesült Szakszervezetének (LESZ) elnöke szerint a Malév vezetése nem tájékoztatta megfelelően sem az utasokat sem dolgozóit a péntek reggeli leállásról.

Csorba Attila az MTI tudósítóinak péntek délben a Liszt Ferenc Repülőtéren azt mondta: a munkáltató, illetve a cég menedzsmentje semmilyen tájékoztatást nem adott sem a pilóták, sem a szerelők, illetve a légi utaskísérők érdekképviseletének, sem pedig a dolgozóknak arról, hogy péntek reggel leállnak.

Hozzátette: abban bíznak, hogy a munkáltatók, illetve a tulajdonos közbelép, és megpróbálnak segíteni, mert a Malév leállása, esetleges megszűnése 25-30 ezer munkavállalót érint. A LESZ vezetője azt mondta, ők is csak a sajtóból értesülnek a Malév-ügy fejleményeiről.

A Malév pénteken közleményben jelentette be, hogy reggel hat órakor leállt a működése. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren hét órakor tájékoztatták az utasokat arról, hogy a Malév járatait törölték. A Budapest Airport reggel öt órakor kapott tájékoztatást a Malévtől, hogy nem indulnak a légitársaság járatai.

Az MTI tudósítói a Liszt Ferenc repülőtér utas csarnokaiban azt tapasztalták, péntek dél körül megszűnt a sorban állás a reptér információs pultja előtt, és az emberek többsége elhagyta a repülőteret, sokkal kevesebb utas várakozik a terminálokon.