rss      tw      fb
Keres

Hideg idő - Százhalombattai üzemzavar: áram már van, hamarosan fűtés és meleg víz is lesz

MTI 2012. február 3., péntek 12:22

Helyreállt az áramszolgáltatás, így hamarosan fűtés és meleg víz is lesz azon a százhalombattai lakótelepen, ahol egy trafóállomás és egy nagyfeszültségű vezeték meghibásodása miatt hajnalban üzemzavar keletkezett - közölte a város alpolgármestere pénteken késő délelőtt az MTI-vel.

Sinka László korábban arról számolt be, hogy ezer százhalombattai otthonban, valamint több közintézményben nincs áram, fűtés és meleg víz. Hozzátette: a közintézmények zömében aggregátor beiktatásával helyreállították a szolgáltatást, s azt is elmondta, hogy az ELMŰ szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba feltárásán, elhárításán. Közlése szerint a helyi polgári védelem és a városvezetés felkészült az érintett lakók ellátására.

Kevéssel dél előtt az alpolgármester arról tájékoztatott, hogy az ELMŰ felderítette a - tudomása szerint a kemény faggyal összefüggő - hiba okát, s a javítás is megtörtént, így az érintett lakásokban már mindenütt van áram.

A százhalombattai kommunális szolgáltató, a SZÁKOM Kft. szakemberei jelenleg a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás beindítását készítik elő - fűzte hozzá Sinka László.

Ha minden ütemszerűen halad, hamarosan ismét folyik a meleg víz a csapokból és a radiátorok is felmelegszenek a lakótelepen - mondta az alpolgármester.

Az MTI-nek az ELMŰ illetékeseitől egyelőre nem sikerült információt kapnia.