rss      tw      fb
Keres

Malév - Budapest Airport: a Malévnak kell gondoskodnia a reptéren rekedt utasok ellátásáról

MTI 2012. február 3., péntek 11:37

A Malévnak kell gondoskodnia a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren rekedt utasok ellátásáról - hangsúlyozta újságíróknak a Budapest Airport (BA) szóvivője péntek délelőtt, hozzátéve, a repülőtér minden üzleti partnerével, így légitársaságokkal kapcsolatba léptett, hogy segítsenek, működjenek együtt a helyzet megoldásában.

Hardy Mihály a zsúfolásig megtelt repülőtéri utas csarnokban újságíróknak azt mondta: vannak olyan légitársaságok, amelyek már jelezték, növelik a gépeik kapacitását, hogy a Malév-utasok tovább tudjanak utazni, ugyanakkor arról is beszélt, hogy lesznek olyan irányok, ahová nem fognak tudni átfoglalni az emberek, ezért sokan kénytelenek lesznek új jegyet venni, és követeléseiket később érvényesíteni a Malévval szemben.

Arra a kérdésre, hogy hogyan érinti a repülőteret hogy a reggeli leállással a forgalom 40 százaléka kiesik, úgy válaszolt: ez egy alapvetően új helyzet, mert még nem tudják mit hoz a jövő, lesz e másik társaság, amely Malév helyett tovább működik-e vagy sem.

A Malév pénteken közleményben jelentette be, hogy reggel hat órakor leállt a működése. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren hét órakor tájékoztatták az utasokat arról, hogy a Malév járatait törölték. A Budapest Airport reggel öt órakor kapott tájékoztatást a Malévtől, hogy nem indulnak a légitársaság járatai.

Az MTI tudósítója a repülőtéren azt tapasztalta, hogy hangosbemondón arra szólítják fel azokat az utasokat, akiknek még több mint 6 órája lenne a repülőgépük indulásáig, hagyják el a repülőteret.

Hardy Mihály ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a Malévnak kell gondoskodnia az utasok ellátásáról, ugyanakkor jelezte, a repülőtér éjszaka is nyitva van, de a terminál nem alkalmas arra, hogy emberek ott éjszakázzak. A hideg időre utalva azt mondta, senkit nem fognak kirakni a repülőtérről.