rss      tw      fb
Keres

Malév - Travel Service: májustól menetrendszerinti járatokat indít Budapestről a Smartwings

MTI 2012. február 3., péntek 11:31

A Travel Service május elsejétől Smartwings márkanéven menetrendszerinti járatokat indít Budapestről - közölte Farkas Attila, a Travel Service charter légitársaság ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.

Az igazgató elmondta: még korai lenne desztinációkat megnevezni, mivel friss hír a Malév járatainak törlése. A Smartwings Prágából több menetrendszerinti járatot üzemeltet.

Farkas Attila úgy fogalmazott: a Travel Service megmenti azokat a szerződéseket, amelyeket a Malévval kötöttek az utazási irodák, azokat átvállalja és a nyári üzemeltetésben ki fogja szolgálni az utazási irodákat. Így az összes szerződésben rögzített teljesítés meg fog történni - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató kijelentette: a Malév bejelentése óta jelentősen nőtt a kereslet a társaság szolgáltatásai iránt, "reggel óta folyamatosan csörögnek a telefonok". Hozzátette: a piac azonnal reagálni fog erre a kiesésre. "Nemcsak a Travel Service, de a kereskedelmi légitársaságok is órákon, napokon belül pótolják majd a Malév kieső kapacitását".

Farkas Attila elmondta: a társaság nem indít mentesítő járatokat a Malév járatainak törlése miatt, mivel senki nem fizeti ki ennek ellenértékét.