rss      tw      fb
Keres

Malév - Gondban a vívók, a dzsúdósok és az ökölvívók

MTI 2012. február 3., péntek 9:57

A Malév péntek hajnali leállása miatt a férfi kardozók nem tudtak péntek reggel elutazni a plovdivi egyéni Grand Prix versenyre, és várhatón csak szombat hajnalra tudnak a helyszínre érni. A többi érintett magyar sportoló - kézilabdások, cselgáncsosok, asztaliteniszezők - számára egyelőre kisebb gondot jelent a leállás, ám a Kínában járt női ökölvívó-válogatott csak egynapos késéssel érkezhet majd haza Párizsból.

Füleky András, a Magyar Vívó Szövetség ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az utat átszervezik, és várhatóan este tudnak Bécs és Szófia érintésével Plovdivba eljutni. A válogatott keretéből hatan repülnek Ferihegyről, közülük csak a kiemelt Szilágyi Áronnak nem kell szombaton pástra lépnie.

A cselgáncsosok hétvégén a párizsi Grand Slam-versenyen gyűjthetnek pontokat az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatban, a küldöttségből négyen - Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig, Ungvári Miklós és Nagysolymosi Sándor - elvileg reggel 7 órakor utaztak volna a Malév járatával, de a szövetség tájékoztatása szerint valamennyiük jegyét sikerült áttenni a délelőtti Air France-gépre. Ami a szombati utazókat illeti, Csoknyai László, Farkas Bálint és Bor Barna jegyének módosítása még folyamatban van. Joó Abigél Londonból megy a francia fővárosba, edzője, Pánczél Gábor azt mondta Budapestről az MTI-nek, hogy az ő szombati repülőjegyén dolgozik az illetékes utazási iroda, és végszükség esetén autóval vág neki az útnak.

Az asztalitenisz-szövetség tájékoztatása szerint az érintettek, Tóth Krisztina és Póta Georgina gond nélkül eljutnak Lyon-Villeurbanne-ba, az európa Top 12 bajnokságra.

Kézilabdában a Győr, a Vác és a Ferencváros játszik külföldön az európai kupákban, de mindhárom magyar csapat sikeresen útra kelt. A Győr Bécsből repül Spanyolországba, a Vác már pénteken hajnalban Münchenben volt, és úgy repül tovább Ankarába, míg az FTC nem Malévval utazik.

A női ökölvívó-válogatott öt versenyzője másfél hetet töltött Pekingben, ahol a hazaiak legjobbjaival készültek együtt. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapat pénteken ért volna haza, ám mivel Párizsból Malév-járattal repültek volna Budapestre, egy napot a francia fővárosban kell maradniuk, s csak szombaton, a francia légitársaság egyik járatával utaznak Magyarországra.