rss      tw      fb
Keres

Meghosszabbodhat a jelentkezési határidő a leépített közhivatalnokoknak indított programra

MTI 2012. január 27., péntek 15:18

Várhatóan meghosszabbítja a kabinet a januárban felmentett kormánytisztviselőknek indított Karrier Híd Programra való jelentkezés határidejét, amely jelenleg február 29. - hangzott el egy pénteki kormányzati háttérbeszélgetésen.

A tájékoztatás szerint a programban az indulása utáni első héten csaknem 200-an regisztráltak a több mint négyezer elbocsátott tisztviselő közül.

A központi közigazgatásban dolgozó 73.460 kormánytisztviselő mintegy öt százalékát érintette a január eleji létszámcsökkentés. Gál András Levente kormánybiztos korábban közölte: azoknak, akiknek megszűnik az állásuk, a tervek szerint lehetőségük lesz például állami vállalatoknál dolgozni, a versenyszférában elhelyezkedők új munkáltatójának pedig a minimálbér értékének kétszereséig 50 százalékos járulékkedvezményt biztosítanak.

A Karrier Híd Program fő célja - mint az a www.karrierhid.kormany.hu oldalon elérhető dokumentumban olvasható -, hogy az érintetteknek segítséget nyújtson a mielőbbi, újbóli elhelyezkedés érdekében.