rss      tw      fb
Keres

George Pataki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nemzetközi tanácsadó testületének vezetője

MTI 2012. január 18., szerda 14:41

George Pataki, New York állam magyar származású volt kormányzója lett a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nemzetközi tanácsadó testületének vezetője; feladata a társaság munkájának és stratégiai döntéseinek segítése lesz - közölte Kitta Gergely, a Századvég Médiaműhely igazgatója szerdán az MTI-vel.

Mint a Századvég csoport megújulásáról beszámoló közleményben olvasható, a csoport társadalmi kérdésekkel foglalkozó tagja, a Századvég Alapítvány új kurátora és egyben elnökhelyettese Szalay-Bobrovniczky Kristóf lesz, aki korábban a Heti Válasz kiadóigazgatójaként tevékenykedett, a másik új kurátor az alapítvány kutatási területét évek óta vezető G. Fodor Gábor filozófus. A kuratórium elnöki tisztét továbbra is Lánczi András, a Corvinus Egyetem politikatudományi professzora látja el.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatójának Fürjes Balázs Zoltán közgazdászt nevezték ki, aki korábban egy vezető magyarországi távközlési vállalatnál töltött be felsővezetői posztot.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2010 márciusában alakult. Akkor Giró-Szász András, az egyik tulajdonos (jelenlegi kormányszóvivő) sajtótájékoztatón azt mondta: a kutatóintézet feladatának tekinti vállalati, ágazati és nemzetgazdasági szintű közgazdasági elemzések és gazdaságpolitikai értékelések készítését. Heim Péter, a társaság igazgatótanácsának tagja tavaly márciusban annak a véleményének adott hangot, hogy a Magyarországon működő kutatóintézetek nem ötvözik kellőképpen a piaci és elméleti tudást, mint mondta, ennek megvalósítására törekszik a Századvég Gazdaságkutató.