rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. január 13.Bolgár György kérdései 2012. január 13-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz nem kíván olyan méltatlan bulvárkacsával foglalkozni, mint amilyen a Schmitt-féle plágiumügy - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Ennyiben maradnak?

Másik témánk, hogy nemhogy Magyarország nem szabhat feltételeket az IMF-nek, de a Nemzetközi Valutaalap követel tőlünk konkrét lépéseket, mielőtt egyáltalán elkezdenénk velük a tárgyalásokat a hitelkérelemről. Erről Christine Lagarde vezérigazgató beszélt Fellegi Tamás miniszternek. Előzőleg az Európai Bizottság elnöke, Barroso nyilatkozott úgy, hogy az unió minden rendelkezésre álló eszközt be fog vetni azért, hogy Magyarország megfeleljen az uniós jogoknak és értékeknek. Vége az unortodox magyar dalnak?

Mit szólnak ezzel kapcsolatban ahhoz, hogy a Költségvetési Tanács éléről a napokban lemondott Járai Zsigmond kemény nyilatkozatban teljes fordulatot követelt a magyar politikában? Szerinte az uniós szabályoknak százötven százalékig meg kell felelni, módosítani kell az adórendszert, a jegybankot pedig hagyni kell dolgozni. Figyelmeztetés Orbánnak, vagy bejelentkezés a helyére?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy a több ügyben is gyanúsított Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója váratlan ellentámadásba ment át, és feljelentést tesz a Fradi-pálya visszavásárlása miatt? Szerinte ugyanis az államot több mint ötmilliárd forintos kár érhette hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt. Az számít-e, hogy mennyi az annyi, vagy hogy Budai Gyulának, illetve Tátrai Miklósnak hívják-e a feljelentőt?

És végül beszéljük meg, hogy újabb LMP-s politikus vonul háttérbe, Kaufer Virág után Scheiring Gábor képviselő, aki azt mondta: nem tud őszinte hittel dolgozni pártjában, több jelenséggel nem tud mit kezdeni. Válság, belső viták? Merre van előre az LMP-ben?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!