rss      tw      fb
Keres

A kormányért/Európa ellen tüntettek és égettek zászlót


Vona: ki kell lépni az unióból, vissza kell foglalni az utcát a „méltatlan demonstrálóktól”


Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. A rendezvény résztvevői a színpadon egy uniós zászlót is elégettek.

Vona Gábor hadüzenetnek nevezte José Manuel Barroso szerdai levelét, amellyel az Európai Bizottság Magyarország függetlenségét sértette meg. Vona Gábor szerint népszavazáson kell dönteni az ország unióból való kilépéséről. A tömeg ez után a Lépjünk ki! és a Vesszen Trianon jelszavakat skandálta.

Vona Gábor szerint az Európai Bizottság a szerdai levelével egy földön fekvő országba rúgott bele. A bizottság három törvény módosítását, valamint a költségvetés változtatását kéri az országtól, amivel azt várja: „mondjunk le függetlenségünkről”, és „szorítsuk meg a magyar népet”.

Vona Gábor közölte, hogy nem az Orbán-kormányt védi, hanem Európának üzen: „sem a függetlenségünkből, sem a hazánkból, sem a földünkből többet nektek nem adunk”. Képmutatónak nevezte az Európai Bizottság elnökét, és feltette a kérdést: Barroso miért nem írt levelet akkor, „amikor az országot rablók privatizáció útján széthordták”, amikor „a bankjaik devizahitel-csapdába kergették az embereket”, vagy amikor „kiderült, hogy az egyik miniszterelnökünk pufajkás, a másik D-209-es, a harmadik pedig komplett idióta”.

Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő szerint „gyarmat lettünk”. Felszólalásában közölte: „Magyarországot megszállták”, ehhez pedig nem kellett más, mint a rendszerváltó elit, amely jelenleg is a parlamentben ül, a patkó mindkét oldalán. Szerinte az Európai Unió vagy az IMF nem megszorítani, hanem megfojtani akarja az országot. Javasolta, hogy az európai politikusok fogadjanak örökbe egy-egy magyar cigány családot.

Több szónok is hangoztatta, az utcát vissza kell vennie a Jobbiknak azoktól, akik az utóbbi időben méltatlanul demonstrálnak ott. A másik két ellenzéki párt megmozdulásaira utalva Vona Gábor közölte: „a legközelebbi tüntetésükön ott leszünk mi is”.

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be. Ketten együtt gyújtották meg és égették el az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak.

A tüntetésen a résztvevők a Káplár utca és a Pengő utca között megtöltötték a Lövőház utcát.

Sokan jobbikos, hatvannégy vármegyés és nemzetiszínű zászlóval érkeztek a rendezvényre, és több embernél is uniós zászló volt, amelyre a „nem” szót festették.

A tüntetésen több, hasonló katonai fekete öltözéket és bakancsot viselő csoport is jelen volt. A rendezvény szervezői bejelentették: a demonstráción megjelent az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület.

A demonstrációt a rendőrség biztosította.


A rendőrség feljelentést tesz a zászlóégetés miatt

Feljelentést tesz a rendőrség az ügyben hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségen, mert a Jobbik szombati fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját, jelentett be a BRFK kommunikációs osztálya szombat este. A feljelentés két emberre vonatkozik, garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

(Az Index videója)

***

Több százan tüntettek a Parlamentnél az ország szuverenitásának védelmében

A Parlament előtti parkolót megtöltötte az a több száz ember, aki az Élőlánc Magyarországért szervezésében szombat délután demonstrált az ország szuverenitásának védelmében.

Ertsey Attila, a szervezet elnökségi tagja a rendezvény elején felolvasta azt a felhívást, amelyet személyesen, illetve postán juttatnak el az államfőhöz, a miniszterelnökhöz, az Országgyűlés elnökéhez, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkatársaihoz, az Egyesült Államok és a soros uniós elnökséget betöltő Dánia Budapestre akkreditált diplomatáihoz. A petíciói aláírói kiállnak Magyarország szuverenitása mellett, és felszólítják a magyar kormányt, hogy”"nyisson valóságos társadalmi párbeszédet az ország ügyeiről, tegyen lépéseket a közvetlen demokrácia intézményeinek szélesítése felé”.

A felhívás bírálja a hitelminősítők lépéseit, az Egyesült Államok külügyminiszterének, az Európai Bizottság elnökének, a francia külügyminiszternek és az Európai Parlament szocialista, zöld és liberális frakciójának nyilatkozatait is.

A szombati demonstráción felszólalt mások mellett Náray-Szabó Gábor akadémikus is, aki szerint támogatni kell a nemzeti megújhodás programját, még akkor is, ha a kormányzat követett el hibákat. A Professzorok Batthyány Körének szóvivője szerint a kormányon lévők „túl nagy erővel léptek fel a gyengékkel szemben, illetve túl sok frontot nyitottak az erősekkel szemben”. Karátson Gábor író szerint ma „nem a Szovjetunió támadott meg minket, hanem a művelt Nyugat.”

Az Élőlánc Magyarországért által szervezett El a kezekkel Magyarországtól! elnevezésű demonstráció békésen zajlott le.

(Az Origo videója)

***

A kormány melletti szimpátiafelvonulást tartottak Szegeden – fideszes és MIÉP-es szónokokkal

A kormány melletti szimpátiafelvonulást tartottak szombat délután Szegeden; a demonstráción, amelyre a szomszédos településekről és a Délvidékről is érkeztek résztvevők, Csurka István mondott beszédet.

Az ország függetlensége, az alaptörvény védelme és a kormány intézkedéseinek támogatása érdekében a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége által szervezett tüntetés kezdetén az összegyűlt emberek nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengetve, transzparenseikkel vonultak a Dugonics térről a Klauzál térre. A táblákon a környező települések neve mellett többek között a „Demokrácia = A többség akarata”, „Magyarország a magyaroké”, „Szabadság vagy hitel!”, „Az ijesztgetés bolsevik stratégia” jelszavak voltak olvashatók.

A Kossuth-szobornál mintegy ötszáz fős hallgatóság előtt a szervezők nevében beszédet mondott Kovács László, a hódmezővásárhelyi, valamint Dobák Lászlóné, a Csongrád megyei közgyűlés fideszes tagja és Csurka István, a MIÉP elnöke.

Csurka István – aki, mint mondta, kórházi kezelését megszakítva érkezett Szegedre – kijelentette, a demonstráció célja, hogy megerősítsék a magyar kormányt és miniszterelnökét, Orbán Viktort. „Magyarországot soha nem látott agresszió fenyegeti, Magyarországot nem magyar országgá akarják változtatni”. Csurka szerint a tömeg, a magyar keresztény akarat erejével kell elérni, hogy „erőszakkal, példátlan galád nemzetközi összefogással” ne lehessen letéríteni az országot a törvényes kétharmados hatalom útjáról, „visszalökve egy olyan állapotba, ahol minden az idegeneké”.

(A delmagyar.hu beszámolója)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!