rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. január 12.Bolgár György kérdései 2012. január 12-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük Schmitt Pál plágium-ügyét. Már csak azért is, mert a demokratikus ellenzéki pártok korábban lemondásra szólították fel a köztársasági elnököt. A Fidesz egyelőre hallgat. De vajon el lehet-e ezt a botrányt hallgatni?

Másik témánk, hogy az Ipsos legújabb közvéleménykutatása szerint tovább csökkent a Fidesz tábora. A teljes lakosságban tizenhat százalékra. A biztos választók körében az ellenzéki pártok már bőven hatvan-negyven arányban vernék a Fideszt. Bajnai Gordon pedig már népszerűbb politikus Orbán Viktornál. Igaz, közben az emberek ötvenhét százaléka elfordult a pártoktól. Senkinek nem hisznek? Mi lesz ebből?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Európai Unió után az Európa Tanács is neki ment az Orbán-kormánynak, kifogásolva többek között az egyházügyi törvényt, az Alkotmánybíróság és az ombudsmani rendszer korlátozását. Egyik fülünkön be a másikon ki?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy március 15-ére tervezi erődemonstrációját a Fidesz azt remélve, hogy százezres nagyságrendben tudja mozgósítani híveit. Ezek szerint a jövő szombati kormánypárti tüntetés csak bemelegítés lesz?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy holnaptól kezdve több mint 6300 dolgozót bocsátanak el különböző minisztériumokból és kormányzati hivatalokból, intézményekből. Például a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alá tartozó fővárosi és megyei kormányhivatalokból több mint 2300 munkavállalónak kell mennie. Egymillió új munkahely?

És végül beszéljük meg, hogy nem Budapest, hanem a lengyelországi Wroclaw nyerte az extrém sportok világjátékának rendezési jogát 2017-ben. Állítólag az ingatag magyar gazdasági helyzet volt a vereség oka. Erre jó a nem ortodox gazdaságpolitika?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!