rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. január 10.Bolgár György kérdései 2012. január 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy hosszú szünet után bejelentkezett Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök egy tanulmánynak beillő írásban mielőbbi kormányváltást tartana szükségesnek, mivel az Orbán-kormány tönkretette a gazdaságot és szétverte a demokráciát. De hogyan léphet színre a volt miniszterelnök? Új párttal vagy pártok fölött álló ernyőszervezet élén? Mi a megoldás? Ha van.

Ezzel is kapcsolatos témánk, hogy az LMP nem hajlandó választási együttműködésre az MSZP-vel. Úgy akarja elküldeni az Orbán-rendszert, hogy közben nem rehabilitálja a szocialistákat sem, közölte Schiffer András frakcióvezető. Mellesleg Schiffert nyilatkozatra kértük itt a Klubrádióban, de mint ahogy eddig sem, most sem nyilatkozik a Megbeszéljüknek. Lehet, hogy szolidaritásból a Klubrádióval? Az elhallgattatott Klubrádióval? Így aztán mit gondolnak, reménytelen Orbánék leváltása?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy kormánytámogató tüntetés megszervezésén gondolkodik a Fidesz, mert a szimpatizánsok idegesek. Vajon tüntetésekkel meg lehet őket nyugtatni?
Mi a véleményük továbbá arról, hogy Csepel fideszes polgármestere arra szólította fel a kormány híveit, hogy Orbán Viktorért imádkozzanak. Már csak az ima segíthet?

Beszéljük meg aztán, hogy nem szűnik a külföldi nyomás a magyar kormányon. Ma az egyik legbefolyásosabb amerikai lap a Washington Post szerkesztőségi cikkben Belorussziához és Oroszországhoz hasonlította a magyar rendszert és felszólította az Európai Uniót, hogy ezt ne tűrje tovább.

És végül mit gondolnak arról, hogy 1700 milliárd forintnál is nagyobb volt az államháztartás hiánya, ami a GDP-nek majdnem 6,5 százaléka. Íme a sikeres gazdaságpolitika? Mi lesz itt ebben az évben?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!