rss      tw      fb
Keres

Békemenet Magyarországért - Demonstráció lesz a kormány mellett jövő szombaton

MTI 2012. január 11., szerda 17:08

Több közéleti személyiség Békemenet Magyarországért címmel hirdet demonstrációt a kormány mellett a legnagyobb internetes közösségi oldalon jövő szombatra. A kezdeményezőkhöz csatlakozik a Civil Összefogás Fórum is.

"Saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és a posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek fel egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat" - szerepel abban a felhívásban, amely szerdától olvasható a mozgalom Facebook-oldalán.

A január 21-én a Hősök teréről az Országházig vonulók - felhívásul szerint - azt szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, "csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni".

A szervezők azokat várják a megmozdulásra, akik egyetértenek a mozgalom céljaival és akiknek "fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése".

"Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék" - olvasható a felhívásban.

A megmozdulásról az egyik kezdeményező, Bayer Zsolt is beszámolt szerdán a Magyar Hírlapban megjelent írásában. "A tömeg pedig áll és vár. Zsigereiben érzi, ez az ő kormánya, s azt is, ha ezt a kormányt le tudja váltani az IMF, a szemét Le Monde meg a Nyugat akárhány hülye politikusa, akkor ők is le lesznek váltva. Akkor a magyar életlehetőségek is le lesznek váltva" - olvasható írásában.

A megmozdulást Bayer Zsolt újságíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások kezdeményezték.