rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. január 3.Bolgár György kérdései 2012. január 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy közel százezren tüntettek tegnap este az opera közelében az új alaptörvény és az Orbán-kormány ellen. Miközben a kormány és meghívottai az operaházi gálán ünnepeltek. Kezd betelni a pohár?

Nem függetlenül ettől, mit gondolnak arról, hogy a mértékadó nyugati sajtó egyre többször és egyre egyenesebben zsarnoknak, diktátornak minősíti Orbánt. A tekintélyes francia Le Monde pedig egy karikatúrán náci egyenruhában ábrázolta a magyar miniszterelnököt. Ez már a vég?

Mit szólnak ezzel is kapcsolatban ahhoz, hogy nem tudta megtalálni a tegnapi hatalmas tüntetés helyszínét a közszolgálati Magyar Televízió. Ezért pár sarokkal távolabbról tudósította nézőit, és a képeken alig lehetett tüntetőket látni. Hol hamisítás van, ott hamisítás van?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Európai Unió továbbra is ragaszkodik a Magyar Nemzeti Bank függetlenségéhez. Hiába állítja a magyar kormány, hogy figyelembe vette az európai kifogások nagy többségét. Kockáztatjuk az IMF-hitelt is? Vagy Orbán végül engedni kényszerül?

Mindenesetre az utóvédharcok közben Szijjártó Péter még szemrehányást tett a nemzeti banknak, amiért azt merte állítani, hogy majdnem 83 százalékra nőtt az államadósság a GDP-hez képest. 1995 óta a legmagasabb szintre. Hogy jönnek ők ehhez? Nem látják azt, amit a kormány lát?

És végül beszéljük meg, hogy mindössze 151 millió forint jött össze a nagy hűhóval megindított államadósság elleni alapban. Összesen tíz politikus fizetett be, de Orbán Viktor nincs köztük. Vajon miért?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!