rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. december 20.



Bolgár György kérdései 2011. december 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy minden irányból erősödik a nyomás az Orbán-kormányon. A nap folyamán kiderült, hogy az Európai Bizottság elnöke José Manuel Barroso szólította fel a miniszterelnököt a jegybanki és a pénzügyi stabilitási törvénytervezet visszavonására. Ahelyett, hogy ilyen bizonytalan légkört idézne elő a magyar kormány, dolgozzunk együtt, hogy a jogszabályok összeegyeztethetők legyenek az uniós joggal – írta Barroso. Vajon mi lesz a példátlan figyelmeztetés következménye?

Másik témánk, hogy megint sorozatban az éjszakai órákban fogadtak el fontos törvényeket a parlamentben. Hová rohannak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke és elsőszámú oktatáspolitikusa nem szavazta meg az új köznevelési törvényt. Nyílt lázadás?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy éleződik a feszültség Tarlós István főpolgármester és a kormány között, miután a parlament nem szavazott meg 32 milliárd forint állami támogatást a BKV-nak, hanem az eddig automatikusan járó összegből is elvont hárommilliárdot. Tarlós szerint ha ez így marad, februárban leáll a budapesti tömegközlekedés. Mi vagy ki robban le addigra?

És végül beszéljük meg, hogy az egészségügyi államtitkár nem is tudott arról a törvénymódosításról, amellyel a kormány kinyitotta a kaput a magánbiztosítók előtt az egészségügyben. A javaslat Szijjártó Pétertől származott. De az államtitkársággal nem konzultáltak. Elég ha most tudják meg?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!