rss      tw      fb
Keres

A magyar netezőket a legjobban a valóságshow-k érdeklik

MTI 2011. december 15., csütörtök 21:31

Míg a világ a celebekre kíváncsi, a magyar netezőket leginkább a valóságshow-k érdeklik a Google idei visszatekintése szerint.

A Google 11. éve teszi közzé keresési toplistáit, amelyek globális trendeket rajzolnak ki a netezők érdeklődése alapján. Az idei eredmények azt mutatják, hogy a világban Rebecca Black net-celeb, a 17 éves amerikai popénekes vezeti a leggyorsabb növekedést elérő keresőszavak listáját. Őt a Google+, kifejezés, a Google újdonsága követi, a harmadik helyen pedig ismét egy amerikai net-híresség, a júniusban elhunyt Ryan Dunn áll. Az első tízbe kilencedikként Steve Jobs, tízedikként az iPad2 jutott be.

A magyar netezők körében leggyorsabban növő keresések élén az Éden Hotel szerepel, amelyet a Való Világ és a Kapi Hospital című online játék követ. Az első tízben negyedikként a Csillag születik, ötödikként pedig a NAV, vagyis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal neve olvasható a Google Zeitgeist csütörtökön az MTI-hez eljuttatott listáján. A népszámlálás, mint keresőszó a nyolcadik lett.

A hírességek tekintetében a legnagyobb érdeklődés Magyarországon Seherezádét övezte, őt Adele, Alekosz, Steve Jobs és Amy Winehouse követi. Wolf Kati neve a hatodik a leggyorsabban növekvő keresőszók között.

A legkeresettebb tévéprogramok között a magyar netezők körében ugyancsak hódítottak a valóságshow-k és a sorozatok.

A fentieken kívül még számos globális, és ország szintű Google Zeitgeist toplista érhető el a következő linken: http://www.googlezeitgeist.com/hu