rss      tw      fb
Keres

Magyarország tíz hetet kapott a bizottságtól a végtörlesztés tisztázására

MTI 2011. november 21., hétfő 15:19

Az Európai Bizottság tízhetes határidőt adott Magyarországnak, hogy reagáljon a külföldi bankoknak a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatos aggályaira - mondta hétfőn Brüsszelben az osztrák APA hírügynökségnek Michel Barnier belső piacért felelős biztos szóvivője.

A múlt héten nyolc nagy európai bank levélben kérte Brüsszel támogatását a magyar kormánnyal szemben a végtörlesztés ügyében. A levél aláírói között van a BayernLB, az Erste Group, az Intesa Sanpaolo, a KBC, a Raiffeisen Bank International, illetve anyabankja, a Raiffeisen Zentralbank, az Österreichische Volksbanken, továbbá az Unicredit vezérigazgatója, illetve pénzügyi igazgatója.

"Megkaptuk a levelet és mindenre kiterjedő választ fogunk adni rá" - mondta hétfőn Brüsszelben Chantal Hughes szóvivő az APA kérdésére. Hozzátette: "Reméljük, hogy konstruktív és egyetértő megoldást tudunk találni".

Amadeu Altafaj Tardio, az Európai Bizottság egyik szóvivője még szeptember közepén, a magyar kormány bejelentését követően úgy nyilatkozott: korai még végleges véleményt nyilvánítani a magyar tervekről.