rss      tw      fb
Keres

IMF-együttműködés - Az AmCham támogatja az új együttműködési modell kialakítását az IMF-fel

MTI 2011. november 18., péntek 15:56

dvözli a kormány azon szándékát, hogy elkezdi "a növekedés korszakát" és ehhez "minden rendelkezésre álló eszközt", így az IMF-fel készülő új együttműködési modell kialakítását is fel kívánja használni - közölte az AmCham pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az AmCham, csakúgy mint korábban, most is támogat minden olyan kormányzati lépést, amely arra irányul, hogy javuljon a stabilitás, a kiszámíthatóság, és a magyar gazdaság újra növekedési pályára álljon.

"Meggyőződésünk, hogy a külföldi működőtőke pozitív hatással van a magyar gazdaságra, és hogy a multinacionális vállalatok rendkívül fontos szerepet töltenek be a gazdaság növekedésében. A 430 vállalatot tömörítő, a külföldi működő tőkét képviselő szervezetként örömmel látjuk, hogy a magyar kormány tevőlegesen törekszik a befektetői biztonság javítására" - fogalmaz a szervezet.

Az AmCham és a kormány között februárban létrejött stratégiai együttműködési megállapodás jó keretet ad a külföldi befektetők és a kormány közötti párbeszéd folytatásához az ország versenyképességének javítása érdekében, ami nélkülözhetetlen a növekedéshez a mai gazdasági körülmények között.

Az AmCham tudatában van annak is, hogy a kormány szándéka szerint új együttműködési modellt kíván kialakítani a Nemzetközi Valutaalappal, és a külföldi működőtőke vezető hazai képviselő- szervezeteként kifejezésre juttatja támogatását minden olyan lépés iránt, amelynek révén erősödik az ország stabilitása - áll a közleményben.