rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 15.


Bolgár György kérdései 2011. november 15-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor zárt körben állítólag kijelentette, ha az IMF visszajön, ő elmegy. Elbukna a szabadságharc és vezére? De miért nem lehet harc nélkül együttműködni a Valutaalappal?

Másik témánk, hogy bár a gazdasági növekedés a III. negyedévben jobb lett a vártnál Magyarországon, és a forint sem gyengült tovább, a világsajtó és a piaci elemzők egyre veszélyesebb országnak látják Magyarországot. Hogy lehetett ennyire elrontani?

Ezzel kapcsolatban is beszéljük meg, hogy az amerikai nagykövet asszony szerint mégiscsak volt úgynevezett demars, amit kormánya nevében átadott Orbán Viktornak néhány héttel ezelőtt. Miért kellett ezt tagadni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Pokorni Zoltán egyre nyíltabban veszi fel a harcot saját kormányával és miniszterelnökével a közoktatási törvénytervezet miatt. A mai parlamenti vitán szinte az összes lényeges kérdésben a tervezet ellen foglalt állást és ötven-hetven módosító javaslat benyújtását ígérte. Ekkora a demokrácia a Fideszben? Vagy Pokorni már tud valamit.

És végül mi a véleményük arról, hogy újabb négyszáz embert távolítanak el a közszolgálati médiából, köztük bevált színvonalas újságírókat, műsorvezetőket. Az utolsó oltsa el a villanyt? Vagy akárki marad is, mi fizetjük az egyre nagyobb számlát?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!