rss      tw      fb
Keres

Katasztrofális a helyzet Miskolc egyes részein

MTI 2010. május 16., vasárnap 12:39

Katasztrofális a helyzet Miskolc egyes városrészeiben, elsősorban a dél-kiliáni lakótelepen, ahol helyenként több mint félméteres víz hömpölyög a mélyebben fekvő utcákon. Házak állnak vízben, többen a játszóterek homokozójából lapátolják zsákokba a homokot - jelentette az MTI tudósítója.

A csatornákból visszafelé folyik, ömlik a víz, homokzsákok százai szegélyezik az utcákat, ölelnek körbe házakat, és az eső továbbra is szakadatlanul esik.

A kiliáni városrész déli részén a legkritikusabb a helyzet, autók állnak majdnem a küszöbig a vízben. Többen védekeznek, homokzsákokat pakolnak, mások csak nézik az áradatot, sokat megélt idősek pedig csóválják fejüket: mondván, ilyet még nem láttak életükben. A Szinva patak innen néhány száz méternyire lépett ki medréből, és bár több százan védekeznek, a víz megállíthatatlanul hömpölyög.

Káli Sándor Miskolc polgármestere az MTI tudósítójának azt mondta: a városvezetés minden olyan intézkedést megtett, amelyet egy vészhelyzetnél meg kell tenni, minden erőt mozgósítottak, több száz ember védekezik, köztük polgárőrök, városőrök, a Városgazda Kft. emberei, s a közcélú, közhasznú munkát végzők is.

"Kárenyhítés történik, mert ez természeti katasztrófa, drámai a helyzet" - mondta a polgármester.