rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 14.


Bolgár György kérdései 2011. november 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy továbbra is 315 forint az euró, pontosabban a hírekben hallhatták, hogy már 316 forint fölött is volt. Ma sem tudták eladni a magyar állampapírokat, a hétvégén leminősítettek minket, de Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője ma reggel is megismételte, hogy nem kell nekünk az IMF segítsége, mert mi a saját utunkat járjuk. Meddig?

Másik témánk, hogy a kormánypárti frakciók meggyőzték Orbán Viktort és marad az eva. Igaz, harmincról negyven százalékra emelve. Győzelem?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a II. kerületi pótválasztáson sem rendült meg a Fidesz. A szavazók 52 százaléka a fideszes képviselőjelöltre a polgármesterre adta voksát. A szocialista Lévai Katalin jobban, az LMP-s Karácsony Gergely rosszabbul szerepelt a vártnál. Érdemes még összefogniuk a második fordulóra, vagy úgyis mindegy?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán Mesterházy Attila pártelnök azt kérte, vonuljanak háttérbe az eddigi főszereplők. De vajon kik jelentkeznek a helyükre? Új csaták a szocialista pártban?

És végül beszéljük meg, hogy váratlanul kiállt a József Attila-szobor védelmében a kormány egyik tagja. Szőcs Géza szerint a Kossuth tér 1944 előtti arculatának visszaállítása nem elegendő érv a szobor eltávolítására. El a kezekkel a József Attila szobortól, mondta a kulturális államtitkár, mintha csak ellenzékből beszélne. Van ellenzék a kormányon belül is?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!