rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 10.


Bolgár György kérdései 2011. november 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Unió újabb figyelmeztetésben részesítette Magyarországot, amiért a kormány nem hozott elegendő intézkedést a költségvetési hiány csökkentésére. Eközben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter győztes csatáról beszélt, mivel annak a hét tagállamnak az egyike vagyunk, amely teljesíti a háromszázalékos hiányszintet. Csakhogy az unió illetékes biztosa szerint ez egyszeri intézkedés, a magánnyugdíjpénztári államosítás következménye és a kedvező egyenleg a jövőben nem tartható fenn. Már megint okoskodnak Brüsszelben? A zuhanó forint pedig valamiért nekik hisz?

Másik témánk, hogy a Magyar Narancs című hetilap értesülése szerint mégis kapott jegyzéket Orbán Viktor az amerikai kormánytól, és a demarsot néhány hete a cáfolatok ellenére átadta neki az amerikai nagykövet asszony. Sőt, a lap idézi az amerikai államtitkár-helyettest, aki szerint ha a magyar kormány számára nem tűnt volna fel a demars fontossága, akkor Washington kész haladéktalanul megismételni. Még mindig abban bízunk, hogy a fal törik be nem a fejünk?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy gyanúsított lett a Mol-vesztegetési ügy kapcsán Horvátországban a Mol vezére, Hernádi Zsolt. Na még ez is?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy bejelentették a rokkantnyugdíjak megszűnését: a nyugdíjkorhatár alatt lévőknek saját maguknak kell majd jelentkezniük felülvizsgálatra és vagy rokkantsági vagy rehabilitációs járadékot fognak kapni. Az utóbbiak összege pedig 57 ezer forint lesz. Beindul a nagy spórolás?

És végül beszéljük meg, hogy mégis lesz jövőre plázastop. Illetve dehogy pláza, hiszen a mindössze háromszáz négyzetméter feletti kereskedelmi egységekre építési tilalmat vezetnek be. Csak miniszteri engedéllyel lehet majd ennél nagyobb üzleteket létesíteni. Volt már ilyen, mondjuk a Kádár-rendszerben is?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!