rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 9.


Bolgár György kérdései 2011. november 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Központi Bank után Ausztria is keményen kritizálta a magyar kormányt. Sőt, panaszt is tett az Európai Uniónál a deviza adósságok kedvezményes végtörlesztése miatt. A legjobb barátainkkal is sikerül összevesznünk?

Másik, bár ezzel is összefüggő témánk, hogy beszakadt a forint. Az euró árfolyama a nap folyamán 311 forint fölé is ment, most megint ezen a környéken van. A magyar országkockázati felár pedig 5,8 százalékra emelkedett, ami alig marad el a világválság csúcspontján tapasztalt 6,3 százaléktól. Hogyan jutottunk újból a szakadék szélére?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Munka Törvénykönyvének tervezete szerint tilos lenne az orvosi hálapénz elfogadása. Se pénz, se posztó?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kormány egyes jelentések szerint törvényben kötelezné a gyerekeket arra, hogy szót fogadjanak a szüleiknek?

És végül beszéljük meg, hogy Orbán Viktor a Fidesz frakció ülésén állítólag élesen bírálta Tarlós István főpolgármestert. Egy másik fideszes vezető pedig azt mondta a Népszabadságnak, hogy a kormány nem szeretne kultúrkampfot az új színházi kinevezések nyomán. Közben viszont Szőcs Géza kulturális államtitkár a Kossuth rádióban megvédte Csurka István és azt mondta, meg kell adni Dörnernek és neki az esélyt. Ezek szerint nem lesz kultúrharc vagy már el is dőlt?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!