rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 8.


Bolgár György kérdései 2011. november 8-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy minden eddiginél súlyosabb kritikát és figyelmeztetést kapott az Orbán-kormány az Európai Központi Banktól. Mégpedig a devizaadósságok kedvezményes végtörlesztésének bevezetése miatt. Az EKB szerint az intézkedés komoly károkat okoz a magyar gazdaságnak, a törvényt pedig az európai szabályokat megsértve fogadták el. Tudniillik nem vették figyelembe az Európai Bank véleményét. Nem baj? Mondják csak a magukét, mi meg csináljuk a magunkét?

Másik témánk, hogy a kormány állítólag mégis visszavesz a 2012-es növekedési előrejelzésből, és másfél százalék helyett csak 0,9 százalékra becsüli majd a gazdaság gyarapodását. Lassul a gyorsnaszád? Mi lesz a költségvetéssel?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának sem tetszik az eva tervezett eltörlése. Hát még Gyurcsány Ferencnek. Ha Gyurcsány is evapárti, akkor biztos, hogy megszüntetik?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az állam meg akarja venni a Rába gyár részvényeit. Majdnem tízmilliárd forintért. Most, amikor nagyon nincs pénz? De vajon minek?

És végül beszéljük meg, hogy miért szaladt bele az előre látható pofonba a kormány és Kerényi Imre, amikor festményeket rendelt húszmillióért az elmúlt évszázad legjelentősebb eseményeiről. Köztük a 2006-os rendőri attakról. Vagy az új alkotmány elfogadásáról. A képeket látva a médiában, ez már köznevetség tárgya, és valaki azt is kiszúrta, hogy Orbán Viktor is bele van festve Nagy Imre temetésébe. Mert megérdemeljük?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!