rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

Egy ember Európából

„…szinte extázisban lépett fel a békemenetes, óriási Szűz Mária-portréval díszített nemzeti zászlókat lengető magyarok színe előtt, hogy arra biztassa őket, szavazzák meg Orbán Viktornak ’azt a parlamenti többséget, amelyre szüksége van’.”

Zuschlag

„Az viszont kár, hogy a szocialista pártot az elmúlt négy évben csak konszolidálni sikerült, látványosan megújítani, egyben látványosan eltépni a korrupt múlthoz fűződő kötelékeket nem. Mert akkor Zuschlag meg a Századvég, meg a Fidesz most akár a feje tetejére is állhatna.”

Scheppele, Galamus, Magyar Nemzet

„Tudom persze, hogy egyre kevesebben működünk így ebben az államközpontú, szabadságelvonó, mimikrire és félelmekre építő rendszerben. Azt is tudom, hogy a fideszes propagandisták ezt már végképp nem tudják követni. De jólesett leírni.”

A magyar újságírás másik szégyene

„Mi a különbség Papp László Tamás, a közlője, illetve Orbán között? Ha egyszer az idők során mindnek annyira beakadt Gyurcsány, hogy a világban már nincs más iránytűjük, csak ez.”

Már megint a civil-baj

„Ez olyan fejlemény Orbán háborús Magyarországán, amely minden további vitát egy csapásra értelmetlenné tesz a magyar energiapolitikáról, hosszú évtizedekre... és ebben a helyzetben nem az a fontos, hogy az atomenergia-ellenesek megőrizzék a maguk szűziesen forradalmi profilját.”

Meghalt Jancsó Miklós

„Nyilvánosan nem tehetek többet, mint hogy Jancsó Miklós tiszteletére és emlékére közreadom ezt a beszélgetést. Jancsó hangját. És az utolsó mondatát: ’Mi mindig itt maradunk’.”

A jobboldali „szellemi elit” mumusa

„…a jeles aláírók azon sem gondolkoztak el, hogy ők maguk… milyen szerepet játszottak abban, hogy Gyurcsány fejéért cserébe a pártjuk feláldozta az egész országot. Akkor még ellenzékből tették azt, amit ma kormányon tesznek, ma már persze Orbán üdvéért.”

Bajnai és az MSZP

Levélváltás a választási szövetségről – Radnóti Sándor levele; Mihancsik Zsófia válasza

„Gyurcsány listája”

„Őrület, hogy még mindig nem tanulták meg: a legkomolyabban gyanakodni kell minden olyan információnál, amelyet ettől a bagázstól hallanak először. Pedig ezt már Viviane Reding is tudja.”

Hát ezért tartanak bennünket náci országnak

„Annak az országnak és annak a kormánynak, amely ezt eltűri, sőt nyíltan vagy fű alatt támogatja, nincs mentsége. Nincs senkinek, aki megtartja a magánmeggyőződésének azt, amit már két évtizede üvöltve kellene képviselnie.”

Mesterházy újra az ellenzéki szövetségről – megjegyzésekkel

„Tagadják meg nyugodtan a szövetségkötésre és a DK-ra vonatkozó kérdésekre a választ, mert amíg felelnek, addig az én megjegyzéseimre is számíthatnak… könnyű dolgom van, sokkal könnyebb, mint nekik: én a védendőt védem, ők a védhetetlent próbálják védeni. Jól elleszünk így a választásokig.”

Ez így reménytelen

„Kizárt ugyanis, hogy én Mesterházyra és az MSZP-jére akarjam bízni a politikai intézését és az ország jövőjét. Bajnai Gordon sokáig garanciát jelentett számomra az MSZP parlamenti és kormányzati kontrolljaként is… ma már nem. A DK-ban viszont… még mindig bízom.”

Orbánminta-vásárló járt nálunk

„Bár könnyű dolgunk lesz, ha Malosse úrnak sikerül az innovatív és kreatív Orbán-mintát elterjesztenie Európában. Vakok közt a félszemű a király. Mi már évek óta a biztos lejtő útját járjuk majd, mire a többiek lezárkóznak hozzánk.”