rss      tw      fb
Keres

Jobbik-tüntetés Hajdúsámsonban az iskolaátadás ellen

MTI 2012. június 13., szerda 20:36

A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy ne a Hit Gyülekezete működtesse a jövőben a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc általános iskolát - jelentette ki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő, a párt hajdú-bihari elnöke szerda este, az iskola előtt tartott demonstráción.

A politikus a mintegy száz résztvevő előtt bejelentette, a jövő hét végén aláírásgyűjtést kezdenek a településen helyi népszavazás kezdeményezésére, mert - mint mondta - ez lehet az egyik út ahhoz, hogy "megmentsék az iskolát".

A demonstrációt rövid incidens zavarta meg: Kulcsár Gergely szavaira reagálva - miszerint a Hit Gyülekezete egy szekta -, egy az iskolából kilépő asszony azt kiabálta, hogy "hazudik"! A szónok kérte, hogy távolítsák el a bekiabálót a rendezők, de az asszony ekkor már visszament az iskolába.

Az egyébként békésen zajló eseményen az MTI tudósítója nemzeti és jobbikos zászlókat, illetve az Új Magyar Gárda zászlaját látta, többen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyenruháját viselték.

Hajdúsámson önkormányzati képviselő-testülete május 30-án rendkívüli ülésen döntött arról, hogy öt éven át a Hit Gyülekezete működtetheti a helyi általános iskolát.