rss      tw      fb
Keres

Klubrádió - A vezérigazgató szerint a rádiójának kell elnyernie a 95,3 MHz-es frekvenciát

MTI 2012. március 14., szerda 14:45

A Klubrádió vezérigazgatója szerint logikusan a rádiójának kell elnyernie a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvenciát a Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése után. A bíróság a korábban nyertessé nyilvánított pályázat alaki hibája miatt részben hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának eredményt hirdető határozatát, és új eljárásra kötelezte a testületet.

"Jelenleg nincs olyan határozat, hogy mi nyertünk, de nem nagyon jön ki logikusan más, mert az Autórádió kizárására kötelezte a bíróság a médiatanácsot" - közölte újságírókkal Arató András a Fővárosi Ítélőtábla döntésének meghozatala után.

Mint mondta, az új eljárásba csak az "állva maradt" pályázókat lehet bevonni, és új pontrendszer sem jöhet létre, hiszen az eredeti szabályok szerint kell meghoznia az új határozatot.

A médiatanács decemberi határozata szerint a 95,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot 66 ponttal az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. nyerte meg, míg a Klubrádió 65 ponttal a második lett.

Arató András kijelentette azt is: reméli, hogy a bíróság döntését követően találkozhat Szalai Annamáriával, a médiatanács elnökével, hogy rendezzék vitás ügyeiket. "Tárgyalási ok van a két fél között, mert nem hiszem, hogy bárkinek jó, hogy ekkora hajcihő van egy kis budapesti vállalkozás gyártósorának engedélyezése kérdésében" - mondta.

Hangsúlyozta azt is: "túl a morális és a közérdeki alapokon ebben az ügyben nekünk jogi igazságunk volt".

A vezérigazgató kifogásolta, hogy az Autórádió Kft. pályázatát eddig nem ismerhette meg a közvélemény, "felháborítónak tartom, hogy Magyarországon nem nyilvános, milyen pályázattal lehet elnyerni egy frekvenciát" - mondta, kiegészítve ezt azzal: "kétségtelen, a médiatanács közreműködésével megalkotott médiatörvényben benne van, hogy a testület nem hozhatja nyilvánosságra azt", de a pályázó sem ismertette azt, pedig joga lett volna hozzá.

A médiatanács a bíróság döntésére úgy reagált: biztos volt benne, a bíróság ítélete pedig igazolta, hogy a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia nem a Klubrádió kizárólagos tulajdona. A hatóság közleménye szerint a tárgyalás során bizonyossá vált, hogy a pert elindító Klubrádió olyan hiba miatt támadta versenytársát, amihez hasonlót maga is elkövetett.

A médiatanács tavaly júliusban írt ki pályázatot a budapesti 95,3 MHz-es körzeti kereskedelmi frekvencia hasznosítására, döntését - amely szerint hét évre az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. nyerte azt el - decemberben hozta meg. A Klubrádió ezt a határozatot támadta meg.