rss      tw      fb
Keres

Orbán Viktor: Horvátországgal kölcsönös a barátság

Magyarországot és Horvátországot kölcsönös barátság fűzi egymáshoz, a horvát miniszterelnökkel pedig személyesen is jó az együttműködés - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, amikor az EU-csúcsot követő sajtótájékoztatóján arról kérdezték, miként reagál Zoran Milanovic horvát kormányfő Magyarországot bíráló kijelentésére.

Számítógépet kapnak a kistermelők, indul a GAZDANet program

Indul a GAZDANet program: 3,5 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők internetkapcsolatra alkalmas számítógép beszerzésére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.

Jogszabályváltozások - Életbe lép vasárnap a módosított kulturális örökségvédelmi törvény

Elveszítik építéshatósági jogkörüket a kulturális örökségvédelmi törvény július 1-jén életbe lépő módosítása értelmében a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) és a kormányhivatalok égisze alatt működő örökségvédelmi irodák, amelyek ezentúl szakhatóságként vehetnek részt az építési engedélyezési eljárásban.

Külügyminisztérium: a magyar exportőröknek is előnyös lesz Oroszország WTO-tagsága

Az orosz piac felé ismét egyre nagyobb érdeklődéssel forduló magyar exportőröknek is nagy jelentőségű fejlemény, hogy Oroszország augusztusban várhatóan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) teljes jogú tagjává válik - tájékoztatta a Külügyminisztérium pénteken az MTI-t.

Devizapiac - Nagyot erősödött a forint pénteken

Az európai uniós csúcstalálkozón született és a piacoknak pozitív meglepetést okozó rendezési megállapodás globális méretű árfolyam-emelkedést váltott ki csütörtökről péntekre a nemzetközi értékpapír- és devizapiacokon.

Ombudsman: a tárca támogatja a kórházban ápolt gyermekek után járó táppénz bevezetését

Az emberi erőforrások minisztere szakmailag támogathatónak tartja az alapvető jogok biztosának azon javaslatát, hogy a kórházban ápolt gyermek után is járjon táppénz, s a minisztérium javaslatot tesz majd a törvény módosítására - közölte az ombudsman hivatala pénteken az MTI-vel.

Szócska: nem várhatók ellátási zavarok az új egészségügyi rendszerben

A július elsejével induló új egészségügyi rendszer bevezetése az egészségügyi államtitkárság szerint nem okoz átmenti ellátási zavarokat sem - jelentette be Szócska Miklós pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

OGY - Vöröscsillag-per - Navracsics: a pártok fizessék a kártérítést, ha az államot elmarasztalják az önkényuralmi jelképek tiltásáért!

Az igazságügyi miniszter azt kezdeményezi, ne csak a Munkáspárt 2006 korábbi elnökének megítélt kártérítés összegét vonják le a pártok költségvetési támogatásából, hanem a jövőben mindig a pártoknak kelljen állniuk a kártérítést, ha Magyarországot az európai emberi jogi bíróság elmarasztalja az önkényuralmi jelképek használatának tiltásáért.

IMF/EU-tárgyalások - Varga: a parlament már a jövő héten elfogadhatja a jegybanktörvény-módosítást

Miután megérkezett az Európai Központi Bank (EKB) pozitív véleménye a jegybanktörvény módosításáról, az Országgyűlés már a jövő héten elfogadhatja azt, így megkezdődhetnek a hivatalos hiteltárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval - mondta Varga Mihály, tárca nélküli miniszter pénteken az MTI-nek.

Polgárőröket bántalmaztak Szabolcsban

Polgárőröket bántalmaztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencsen, a közfeladatot ellátó három férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett - közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A Legfőbb Ügyészség nem kommentálja a horvát miniszterelnök nyilatkozatát

A Legfőbb Ügyészség nem kommentálja a horvát miniszterelnök nyilatkozatát - közölte Széplaki-Nagy Gábor, a szervezet szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy Zoran Milanovic bírálta Magyarországot a Mol-ügyben tanúsított magatartása miatt.