rss      tw      fb
Keres

Budai Gyula: a debreceni agrárcentrum stratégiai partner

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) stratégiai partnerének tekinti a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumát, amelyet a minisztériumi programok bázisának tekint - mondta Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára a helyi vízgazdálkodási és öntözési központ avatásán.

Hende-Kósa megállapodás: honvédelmi középiskola Debrecenben

Honvédelmi középiskolaként működik szeptembertől a debreceni Gábor Dénes Elektronikai és Műszaki Szakközépiskola; az erről szóló együttműködési megállapodást Hende Csaba honvédelmi miniszter és Kósa Lajos (Fidesz) polgármester írta alá csütörtökön.

Külföldi sajtó Magyarországról - Tom Lantos lánya az antiszemitizmusról, Szapáry a reformokról

Az Európában és a Magyarországon terjedő antiszemitizmussal foglalkozott és egyértelmű fellépést sürgetett a magyar kormánytól Katrina Lantos Swett, Tom Lantosnak, az amerikai képviselőház külügyi bizottsága néhai elnökének lánya a The Huffington Post nevű amerikai liberális portálon megjelent blogbejegyzésében.

OGY - Háromnapos ülést tart az Országgyűlés a jövő héten

Összesen három napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők szavaznak egyebek között a jegybanktörvényhez benyújtott módosító indítványokról, valamint megkezdik a 2013-as költségvetést megalapozó törvények általános vitáját is.

A Tej Szakmaközi Szervezet nem módosítja a korábbi alapárprognózist

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az ez év április 1-jétől a jövő év március 31-ig tartó idei kvótaévre az alapár éves átlagára vonatkozó - az ez év március 29-ei közleményében nyilvánosságra hozott - kilogrammonkénti 86 forintos prognózisát nem módosítja - közölte a szakmaközi szervezet csütörtökön az MTI-vel.

ACEA: Magyarországon nőtt, az EU-ban zsugorodott a haszongépjármű-piac

A gazdasági válság miatt májusban folytatódott a lemorzsolódás az Európai Unió haszongépjármű-piacán; a csökkenés a legnagyobb mértékű volt 2009 óta, Magyarországon viszont növekedést regisztrált az ACEA szakmai szövetség.

Lerakták a szekszárdi kórház új blokkjának alapkövét

Új szárny épül, egyet pedig bővítenek a szekszárdi Balassa János Kórház területén, és egymilliárd forintnyi értékben fejlesztik a műszerparkot; a 3,6 milliárdos beruházás keretében megvalósuló új blokk alapkövét csütörtökön rakták le.

Újabb vonalon vezeti be a BKK az elsőajtós felszállási rendszert

Újabb vonalon vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elsőajtós felszállási rendszert, vasárnaptól a 218-as buszra is csak a jegy vagy a bérlet felmutatásával lehet felszállni.

BM: Pintér Sándor mindig is ellenezte a csendőrség létrehozását

Pintér Sándor belügyminiszter mindig is ellenezte a csendőrség létrehozását - rögzítette a Belügyminisztérium (BM) az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében a tárcavezetőhöz írásbeli kérdéssel forduló Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő szavaira reagálva.

Októberre fejeződik be a Lukács Gyógyfürdő felújítása

Októberre készül el a Lukács Gyógyfürdő felújításának tavaly kezdődött második üteme, az 1,3 milliárd forintos beruházást egymilliárd forinttal támogatta az Európai Unió - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

Több mint 26 milliárd forint értékű fejlesztés Nyíregyházán

Európai uniós és állami támogatással több mint 26 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg Nyíregyházán - közölték a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzati közgyűlésének csütörtöki ülésén a nyírségi nagyvárosban.

Átadták a 62. számú főút Perkátát elkerülő szakaszát

Átadták a 62. számú főút Perkátát elkerülő szakaszát, a mintegy 1,3 milliárd forintos beruházást Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője avatta fel csütörtökön.

Cselovszki Zoltán lesz a KÖH új elnöke

Cselovszki Zoltán építész váltja július 1-jétől a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) élén a posztról lemondott Tamási Juditot - jelentette be L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára egy csütörtöki perkátai útátadási ünnepségen.

Szolgáltatási szerződés a megváltozott munkaképességűek támogatására

Szolgáltatási szerződést kötött a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (Merek) az egyik legjelentősebb segédeszköz-forgalmazóval, a Rehab-Trade Kft.-vel az általuk forgalmazott eszközök garanciális javítására, hosszú távon biztosítva ezzel a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását és a munkahelyek bővítését - olvasható a Merek igazgatójának, Kogon Mihálynak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

InfoRádió - Áder elfogadta az izraeli elnök meghívását a Wallenberg-megemlékezésre

Szerdán kapott hivatalos meghívót Áder János köztársasági elnök az izraeli államfőtől a jeruzsálemi Raoul Wallenberg-megemlékezésre. Áder János - aki erről az InfoRádiónak nyilatkozott - elfogadta a meghívást és nagy várakozásokkal tekint a találkozó elé.

Tranzakciós illeték - Elemzők: sok a bizonytalanság, veszélybe kerülhet a várt bevétel

Sok a tisztázatlan részlet az MTI által megkérdezett elemzők szerint a tranzakciós illetékhez benyújtott költségvetési bizottsági módosító javaslatban. A 6 ezer forintos plafont kedvezőnek, az MNB bevonását az illetékfizetési kötelezettek közé azonban bizonytalan hatásúnak tartják, az illetékből várt bevétel szerintük elmaradhat a várttól.

Az Országos Szlovén Önkormányzat tartja fenn a két magyarországi szlovén iskolát

A kormány is támogatja, hogy az Országos Szlovén Önkormányzat (OSZÖ) fenntartásba kerüljön a két magyarországi szlovén tanítási nyelvű általános iskola és óvoda - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Auchan: a 300 millió forintot is elérheti a pénzügyi tranzakciós illeték

Az Auchan Magyarország Kft.-nél a tavalyi 280 milliárd forintos forgalom alapján 300 millió forintos terhet is jelenthet a pénzügyi tranzakciós illeték - mondta Dominique Ducoux, a vállalat vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hőség - Kezdődik a kánikula, a következő napokban 39 fok is lehet

A következő napokban országszerte kánikula várható, a hétvégén és a jövő hét első napjaiban a hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 37-39 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-vel.

Lemondásra szólította fel az SZKT vezetőjét a szegedi alpolgármester

Lezárult az összes vizsgálat a szegedi trolibuszbeszerzés ügyében, és egyik sem tárt fel szabálytalanságot, ezért a Szegedi Közlekedési (SZKT) Kft. vizsgálatokat kezdeményező ügyvezetőjének a lemondását várja a város alpolgármestere.

Aláírták a közszolgálati egyetem, az ÁSZ és az innovációs hivatal közötti megállapodást

Aláírták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) közötti együttműködési megállapodásokat csütörtökön Budapesten. A dokumentumokat Patyi András, az egyetem rektora, Domokos László, az ÁSZ elnöke és Mészáros György, a NIH elnöke látta el kézjegyével.

OGY - Krónika 3. rész (költségvetés)

Az ellenzéki képviselők szerint a büdzsé arra példa, hogyan nem lehet költségvetést készíteni, míg a fideszes felszólalók a korai beterjesztés előnyeit méltatták a csütörtöki általános vita folytatásában.