rss      tw      fb
Keres

Költségvetés - VOSZ: a vállalkozások célzott és több évre szóló tehercsökkenést várnak

A vállalkozások célzott és több évre szóló tehercsökkenést várnak a foglalkoztatást és növekedést segítő 300 milliárd forintos programtól - reagált Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség által kötött, a munka világát érintő, tehercsökkentő megállapodásra csütörtökön.

Vádemelési javaslat adócsalás miatt egy Zala megyei ügyvéd ellen

Vádemelési javaslattal zárták le a Zala megyei ügyvédi iroda ellen folytatott nyomozást a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) pénzügyi nyomozói - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Megmarad az agrárképzés a Kecskeméti Főiskolán

Továbbra is lesz agrárképzés a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán, de az államilag finanszírozott képzési helyek számának csökkenése miatt racionálisabb működésre van szükség - mondta Danyi József rektor csütörtökön az MTI-nek.

A GVH 85 millióra bírságolta a Spart

Jogsértő beszállítói szerződések miatt 50 millió forint, a versenyhivatali eljárás ismételt elhúzása miatt pedig 35 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-re.

Devizapiac - Gyengült a forint csütörtökön

Gyengült a forint csütörtökön az európai csúcstalálkozó eredményességével szemben fokozódó fenntartások miatt kialakult kockázatkerülő piaci környezetben.

A pápa karitatív céljaira gyűjtenek vasárnap országszerte

A Magyar Katolikus Egyház vasárnap tartja a péterfillérek gyűjtését templomaiban országszerte. A befolyó összeget XVI. Benedek pápa karitatív céljaira fordítják - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

Az adatvédelmi hatósághoz fordult az Eötvös Károly Intézet

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult az Eötvös Károly Intézet, mert álláspontja szerint nem a jogszabályok szerint történt a nemzeti konzultációs kérdőívek kiküldése.

Költségvetés - MSZP: bizonytalan bevételekből tervez tehercsökkentést a kormány

Az MSZP örvendetesnek tartja, hogy munkahelyteremtő intézkedésekről állapodott meg a kormány és a Fidesz-KDNP, de a szocialisták úgy ítélik meg: a háromszázmilliárd forintos tehercsökkentés megvalósítása kérdéses, mivel a bevételek, amelyekre alapozzák, rendkívül bizonytalanok.

Költségvetés - Rogán: 300 milliárdos tehercsökkentésben állapodott meg az NGM és a Fidesz-KDNP

Háromszázmilliárd forint értékű, a munka világát érintő, tehercsökkentő csomagban állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP - jelentette be csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, közölve egyebek mellett azt, hogy a kisadózók esetében egy tételes adó váltja ki az eddigi terheket, és hasonló lépés várható a 25 dolgozónál kevesebbet alkalmazó kisvállalkozóknál is. A Fidesz-KDNP javasolja azt is: a nyugdíjak és a családtámogatások folyósítását ne sújtsa a pénzügyi tranzakciós illeték.

OGY - Polémia a költségvetési törvényjavaslat tárgyalásának félbeszakításáról

A költségvetési törvényjavaslat tárgyalásának felfüggesztését javasolta az előterjesztés csütörtök délutáni vitájában a szocialista Tóbiás József a nemzetgazdasági tárca és a Fidesz-KDNP egyeztetését követően megjelent sajtóhírekre hivatkozva. A levezető elnöki teendőket ellátó Jakab István nem szavaztatott az ügyrendi indítványról, az általános vita folytatódott.

Fitch: Közép- és Kelet-Európa érzékenyebb az euróválságra, mint más felzárkózó térségek

Az euróövezeti szuverén adósságválság a szoros kereskedelmi, beruházási és pénzügyi kapcsolatok miatt nagyobb hatást gyakorol a közép- és kelet-európai gazdaságok kilátásaira, mint más felzárkózó térségi országokra, ugyanakkor a felzárkózó Európa is sokkal jobb helyzetben van a külső sokkok elviseléséhez, mint 2008-2009-ben volt - állapította meg csütörtökön Londonban ismertetett új helyzetértékelésében a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő.

A közszolgálati életpályamodell újraépítését javasolja két érdekképviselet

A közszolgálati életpályamodell újraépítését, valamint a bérek és juttatások emelését szorgalmazza a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Fazekas Sándor: a nemzeti parkok már több lábon állhatnak

A nemzeti parkok immár vállalkozói tevékenységet is folytathatnak, ennek révén a látogatók megismerhetik a helyi termékeket, a nemzeti parkok pedig több lábon tudnak állni - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtöki tihanyi sajtótájékoztatóján, amelyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban tett látogatása alkalmából tartott.

Megemelt értékesítés, erős hozamcsökkenés a 3, 5 és 10 éves kötvények aukcióján

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) magas túljegyzés mellett a meghirdetettnél 17 milliárd forinttal több 3, 5 és 15 éves lejáratú kötvényt értékesített, az előző aukción kialakultnál és a másodpiaci referencia hozamnál is lényegesen alacsonyabb hozammal a kétheti rendszerességgel csütörtökönként rendezett aukción.

Pszichiátriai konferencia: több az eset, és szélsőségesebbek

Több esettel és szélsőségesebbekkel találkoznak a pszichiátriákon dolgozók, mint az ezredfordulón - mondta Feller Gábor, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa csütörtökön a városban, a szakdolgozók háromnapos országos konferenciájának megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatón.

Befejeződött a gödöllői királyi kastély komplex felújítása

Lezárult a mintegy egymilliárd forintos, főként uniós forrásból finanszírozott felújítás a gödöllői Grassalkovich-kastélyban. A királyi lovaskultúrát bemutató állandó kiállítás megnyitójával, valamint az Erzsébet királyné korát felidéző 3D-s film premierjével egybekötött ünnepélyes projektzárást csütörtökön tartották.

OGY - Krónika 4. rész (költségvetés)

A külképviseletek támogatása, az önkormányzatok finanszírozása és a kormány túlköltekezései is szóba kerültek az Országgyűlés csütörtöki ülésén, a 2013-as költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitájában.