rss      tw      fb
Keres

Kevesebb az ünnepnap Magyarországon, mint a régió többi országában

Kevesebb a törvényben meghatározott, munkaszünetet jelentő ünnepnap Magyarországon, mint a régió többi országában - derül ki az Accace outsourcing és tanácsadó cég hat közép-kelet-európai országban végzett felméréséből.

Alkotmánybírósághoz fordult a Budapest Airport a telekadó miatt

Alkotmánybírósághoz fordult a Liszt Ferenc-repteret üzemeltető Budapest Airport, miután a cég szerint alkotmányos elveket sért a hirtelen és aránytalan mértékben megemelt önkormányzati telekadó - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

Audi-beruházás - Borkai: Győrben épül meg a logisztikai park

Győrben épül meg az Audi gyárbővítéséhez kapcsolódó logisztikai park - erősítette meg Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) a győri közgyűlés pénteki ülésén egy képviselői kérdésre válaszolva.

Századvég: a kormánypártok továbbra is őrzik vezető pozíciójukat

A Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatása szerint június végén a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat, a Fidesz előnye pedig a legnagyobb ellenzéki párthoz képest továbbra is több mint másfélszeres mind a teljes népesség, mind a biztos pártválasztók körében.

Mol: egy rövidebb és kisebb kapacitású Nabucco életképes lehet

A Mol-csoport és az FGSZ üdvözli az azerbajdzsáni Shah Deniz II. Konzorcium csütörtöki döntését, amely szerint a Nabucco West gázvezetéket választotta a kitermelt földgáz európai szállítására. A Mol-csoport egyben úgy véli, egy felülvizsgált, rövidebb és kisebb kapacitású Nabucco-vezeték életképes lehet.

Megerősített mentőszolgálat a hétvégétől a Balatonnál

Július elsejétől megerősített mentőszolgálat indul a Balatonnál: Balatonkenesén és Révfülöpön kihelyezett nyári mentőegység teljesít majd szolgálatot, és a tó déli-partjának településein is készülnek a szezonra - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közép-dunántúli regionális orvos igazgatója az MTI-t pénteken.

OGY - Krónika 1. rész (költségvetés)

A honvédség, az önkormányzati rendszer, a mezőgazdaság, az oktatás és a fogyatékosok támogatásáról is szó esett pénteken délelőtt az Országgyűlésben a 2013-as költségvetésről szóló előterjesztés szerdán megkezdett tárgyalásának folytatásában. A képviselők reggel 8 órától hét és fél órán keresztül folytatják a törvényjavaslat általános vitáját.

KSH: májusban is növekedtek az ipari termelői árak

Májusban a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,8 százalékkal magasabbak voltak az előző havinál - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KIM: könnyebbé válik az ügyintézés az örökbefogadást kezdeményező családok számára

Már az idén több száz örökbefogadást kezdeményező család számára válik könnyebbé az ügyintézés, az örökbefogadottak pedig könnyebben megismerhetik származásukat a családjogi törvény legfrissebb módosításának köszönhetően - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.

Erősödött a forint

Az euróval együtt erősödött a forint péntek délelőttre a bankközi devizapiacon, de így is csak előző napi veszteségét nyerte vissza, az eurót ismét 290 forint alatt, a csütörtök délelőtti 287 forintos szint közelében jegyezték. A forint további érdemi erősödésére a kereskedők nem számítanak.

Időközi választást tartanak vasárnap Tompán

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap a Bács-Kiskun megyei kisvárosban, Tompán; az időközi választást azért kellett kiírni, mert április 17-én feloszlatta magát a testület.

Újra van Jobbik-frakció a borsodi megyegyűlésben

Ismét frakciót alakíthatott a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye közgyűlésében, miután a testület módosította a frakcióalapításra vonatkozó szabályokat.

Szócska: az egészségügyi rendszer fejlesztése következik

Az egészségügyi rendszer átalakításának következő lépése a fejlesztés lesz - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy július elsejétől új struktúra szerint működik a magyar egészségügy.

Erősödött a forint péntek reggel

Erősödött a forint péntek reggel a csütörtöki jelentős gyengülés után: a nemzetközi devizakereskedelemben az eurót 288,31 forinton jegyezték a csütörtök esti 291,22 forint után. Délután még 287,60 forint volt az euró árfolyama.

Rendőrség: tilos a fürdés a Lupa-tavakban és az Omszki-tóban!

Továbbra is tilos fürödni, vízibiciklizni és jet-skit használni a Lupa-tavakon és az Omszki-tóban - figyelmeztetett a Szentendrei Rendőrkapitányság a kánikulai hétvége előtt honlapján.

Lapszemle: Politikusokra vallott az egyik meggyanúsított rendőrtiszt

A V. László mulatótulajdonos érdekeltségei védelmének gyanújával kihallgatott rendőrök egyike korábbi fővárosi vezetőkről tett említést, akik bensőséges kapcsolatban álltak V. Lászlóval - írta pénteki számában pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Blikk.

Ma van a kuláküldözés áldozatainak emléknapja

Ma tartják első alkalommal a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdák emléknapját, ez alkalomból több helyen lesz megemlékezés az országban. Kövér László, az Országgyűlés elnöke Kecskeméten mond beszédet, ahol felavatják az Üldözöttek emlékművét.

Lapszemle: Felméri a tartozásokat az NFA

Az aranykoronánként 1350 forintra emelt haszonbérleti díjtételeket a válaszadók kétharmada fogadta el a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) felmérése szerint, ezt a tételt a korábban megkötött kontraktusok újratárgyalásánál is figyelembe veszi a szervezet - írta pénteki számában a Napi Gazdaság Sebestyén Róbert elnökre hivatkozva.

OGY - Véget ér az összesen harmincórás általános költségvetési vita

Az Országgyűlés mai ülésén jut a végére a jövő évi költségvetés összesen harmincórás időkerettel kiírt általános vitájának. A képviselők a hét utolsó munkanapján hét és fél órában értékelhetik a kormánynak a 2013-as büdzséről szóló javaslatát.

Lapszemle: Magyar Nemzet - Földesi-Szabó vallott a pénz útjáról

Az Egymásért alapítványon keresztüli pénzlenyúló "hálózat" nem működhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül - a Magyar Nemzet szerint erről vallott Földesi-Szabó László, az alapítvány csempészet és sikkasztás vádjával 2010 decemberében első fokon hétéves szabadságvesztésre ítélt volt vezetője.