rss      tw      fb
Keres

Radicova: ne legyen euróövezeti adósságtranszfer

A bajba jutott euróövezeti államok adósságát nem úgy kellene finanszírozni, hogy más térségbeli államok növelik adósságukat, az olyan országokat, amelyek költségvetési hiánnyal működnek, fel kellene menteni az európai mentőcsomagokhoz való hozzájárulás alól - mondta Iveta Radicova, Szlovákia miniszterelnöke pénteken egy, a CNBC üzleti hírcsatornának adott interjúban.

Már több mint félmilliárd kínai internetezik

A legfrissebb statisztikák szerint az 500 millió főt is meghaladja a világhálót használók száma Kínában. A legnépszerűbbek a közösségi oldalak és a mikroblogolás - több száz millió felhasználóval.

Stagnált a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index

Zsugorodást jelző szinten stagnált a szeptemberi kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index, részben a globális kereslet mérséklődésére - derül ki a HSBC bank pénteken nyilvánosságra hozott végleges adatából.

Clinton: az USA "hűséges partnere" Kínának

Az Egyesült Államok "hűséges partnere és barátja" Kínának - jelentette ki Hillary Clinton csütörtökön Washingtonban a kínai nemzeti ünnep alkalmából.

Tőzsde - Vegyes kereskedés Ázsiában

Vegyes árfolyammozgás mellett kereskedtek pénteken a legfontosabb ázsiai részvénypiacokon.

Eddig 13 euróövezeti tagállam ratifikálta az EFSF jogköreinek bővítését

Már 13 euróövezeti állam ratifikálta az európai mentőcsomagok motorjának számító Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) jogköreinek bővítését, amelyről július 21-én állapodtak meg az euróövezeti tagállamok vezetői.

Csökkent augusztusban a német kiskereskedelmi forgalom

A várakozásoknál jóval nagyobb mértékkel, a naptári hatásokkal korrigált mutató alapján 2,9 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest augusztusban a kiskereskedelmi forgalom Németországban - ismertette előzetes számításait a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.

George Wright szabadon élt Afrikában, és érintkezett amerikai diplomatákkal

Szabadon élt, álnevet sem használt, ráadásul amerikai diplomatákkal is érintkezett Bissau-Guineában szökésben eltöltött évei alatt az az amerikai bűnöző, aki a minap került rendőrkézre Portugáliában negyven évi bujkálás után - vallotta be a nyugat-afrikai ország egykori amerikai nagykövete.

Amerikai tábornok: az iraki al-Kaida pénz- és merénylők hiányában szenved

Pénzszűke és önkéntes öngyilkos merénylők hiánya, illetve belső civakodások miatt jelentősen meggyengült az al-Kaida iraki szárnya, s a terroristák kénytelenek maffiaszerű bűnözéshez folyamodni - közölte egy amerikai tábornok.

Euróövezeti támogatási alap - Észtország is megszavazta

Az észt parlament csütörtökön késő estébe nyúló vita után megszavazta a 440 milliárd eurós euróövezeti mentőcsomag, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) jogköreinek bővítését.

Sarkozy támogatásáról biztosította a marokkói reformokat

Támogatásáról biztosította csütörtökön a VI. Mohamed marokkói király által kezdeményezett reformokat Nicolas Sarkozy Tangerben. A francia államfő néhány órás marokkói villámlátogatásának apropóját az adta, hogy az afrikai kontinensen megkezdődött az első francia nagysebességű vasútvonal, a TGV építése, amely 2015-től fogja Tangert Casablancával összekötni, s így a jelenleg közel hatórás út két órára csökken.

Líbia - Elfogták Kadhafi szóvivőjét

A Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmát megdöntő erők elfogták csütörtökön az ország északi részén a bukott ezredes szóvivőjét.

Pakisztán óva intette Washingtont a pakisztáni lázadók megtámadásától

Elfogadhatatlan lenne, ha az amerikai haderő csapást mérne a pakisztáni lázadókra - hangsúlyozta Ahmed Sudzsa Pasa, az ISI pakisztáni hírszerző szervezet parancsnoka csütörtökön iszlámábádi vezetők előtt és egyben figyelmeztette Washingtont, hogy az ázsiai ország fegyveres ereje képes lenne válaszlépéseket tenni.

A svájci jegybank elnöke nem akar erősebb frankot

A svájci központi bank (SNB) elnöke azt mondta, a bank minden megtesz annak érdekében, hogy megvédje a frankot az euróval szembeni erősödéstől. Így kívánja csökkenteni annak a kockázatát, hogy recesszióba süllyedjen a svájci gazdaság.