rss      tw      fb
Keres

A svájci törvényhozók a burka viseletének betiltása mellett szavaztak

A svájci parlament alsóháza szerdán a kormány ellenében megszavazta azt az indítványt, hogy tiltsák be a burka - a nők arcát elfedő muzulmán lepel - viselését bizonyos nyilvános helyeken, így a tömegközlekedési eszközökön.

Irán nem kér az amerikai forródrótból

Teherán elutasította szerdán azt az amerikai felvetést, hogy létesítsenek közvetlen összeköttetést, úgynevezett forródrótot a két ország között az esetleges katonai incidensek ellenőrizhetetlen elfajulásának megelőzése érdekében.

Nemzetközi jogász: a palesztinok a BT-t megkerülve ismertethetik el államukat

A palesztin ENSZ-tagfelvételi kérelem még hónapokig a Biztonsági Tanács (BT) előtt heverhet és a kilátásba helyezett amerikai vétó miatt el is akadhat, a palesztinok azonban a BT-t megkerülve, a közgyűléshez fordulhatnak, hogy közvetve elismertessék államiságukat - mondta Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerdán az MTI-nek.

Sztrájk bénítja Görögország közlekedését

Sztrájk bénítja Görögország tömegközlekedését: szerdán a metró-, az elővárosi vasút-, valamint az autóbusz-, trolibusz- és villamosvezetők tartanak 24 órás munkabeszüntetést a kormány takarékossági intézkedései és a várható elbocsátások miatt.

Újságírók illegális megfigyelésével gyanúsítják Sarkozy egyik ügyész barátját

Beidézte szerdán az ügyészség Philippe Courroye-t, a Párizs közeli Nanterre főügyészét, akit azzal gyanúsítanak, hogy megfigyeltette azokat az újságírókat, akik a francia elnököt, Nicolas Sarkozyt is érintő állítólagos adócsalási és illegális pártfinanszírozási botrányról, a Bettencourt-ügyről írtak a Le Monde című napilapban.

Videojátékból kölcsönzött "eredeti" felvétel az ITV dokumentumfilmjében

A brit televíziózás történetének egyik legkínosabb bakijáért volt kénytelen megkövetni nézőit az ITV kereskedelmi csatorna, amely egy számítógépes videojátékból kölcsönzött harci jelenetet szerepeltetett eredeti felvételként minapi dokumentumfilmjében.

Tanári fizetésre fáj a mexikói bűnbandák foga

Fizetésük felét követelik acapulcói tanároktól helyi bűnbandák, az oktatók szerint az egyik általános iskola közelében elhelyezett emberi fejek is nekik szánt intő jelek voltak - írta a BBC brit műsorszolgáltató honlapján szerdán.

A vártnál nagyobb növekedésre számít a német építőipar

A vártnál nagyobb növekedésre számít az idén a német építőipar: a BVB szakmai szövetség elnökének szerdai előrejelzése szerint a bevétel várhatóan 197 milliárd euróra növekszik. Ez négy százalékkal több a tavalyi 187 milliárdnál, és meghaladja a szervezet által korábban várt egy százalékos növekedési ütemet.

Kínai idei gazdaságnövekedése 9 százalék fölött lesz

Kína gazdasági növekedésének lassulása csak átmeneti, a bővülés egész évben várhatóan meghaladja a 9 százalékot - jelentette ki a kínai kormány gazdaságkutató intézete, a Fejlesztési Kutató Intézet alelnöke szerdán.

Az OMV vezetője is megerősítette a házkutatások hírét

Az OMV-nél is tartottak előre be nem jelentett ellenőrzést az Európai Bizottság munkatársai - erősítette meg szerdán Gerhard Roiss, az osztrák energiaipari vállalat vezérigazgatója, de részleteket nem közölt.

Világmárkák bojkottálják az üzbég gyapotot a gyerekmunka miatt

Több mint 60 világmárka, köztük a Burberry és a Levi's hirdetett bojkottot az üzbég gyapot ellen, mondván hogy a volt szovjet köztársaság sokat bírált kormánya gyerekeket kényszerít a termés leszedésére.

Bírót öltek a rendőrök Brazíliában

A bíróság elrendelte egy brazil rendőrparancsnok és hét másik rendőr letartóztatását azzal a váddal, hogy megöltek egy bírót, aki egy másik gyilkossági üggyel kapcsolatban vizsgálta a szóban forgó rendőrök érintettségét - közölte szerdán egy Rio de Janeiró-i tisztségviselőre hivatkozva az al-Dzsazíra katari hírtelevízió.

Euróövezeti miniszteri különtalálkozót tartanak októberben Görögországról

A jövő héten Luxembourgban rendezendő euróövezeti pénzügyminiszteri (Eurogroup) találkozón kívül egy másik, eddig nem tervezett ülést is tart ugyanez a csoport a jövő hónapban a görög adósságválság kérdéséről - jelentette be az Európai Bizottság egyik szóvivője szerdán.

Elfogadta az EFSF keret növelését a finn parlament

Elfogadta a finn parlament szerdán az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) keretében megvalósuló finn kezességvállalás növelését.