rss      tw      fb
Keres

Folyamatosan növelik a kutatás-fejlesztésre fordítható összegeket Kínában

Az elmúlt évben Kínában 706,3 milliárd jüant (111,1 milliárd dollár) fordítottak K+F-re, ez a bruttó hazai termékből (GDP) 1,76 százaléka volt áll a beszámolóban, amely megjegyzi: ez az arány jócskán elmarad a világ vezető országaiétól, ahol a GDP-nek átlagosan 3 százalékát fordítják e célra.

Tőzsde - Csökkenéssel zárt Nyugat-Európa

A keddi markáns erősödés után korrekcióval, árfolyameséssel zártak szerdán az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek.

Nelly Furtado iskolát alapít a Kadhafitól kapott pénzből

Nelly Furtado énekesnő lányiskolát alapít Kenyában a Moammer Kadhafi elűzött líbiai vezetőtől kapott egymillió dollárból, amelyet egy privát fellépésért fizettek neki.

Svájc 2034-re szünteti be az atomenergia termelést

Svájcban 2034-re szűnik meg az atomenergia-termelés, mert egy szerdán elfogadott törvény értelmében többé nem adnak ki engedélyt új atomerőművek építésére.

Háborúra készül a pakisztáni média

Miközben az Egyesült Államok a pakisztáni feszült helyzet megoldásait latolgatja, az ázsiai országban már fegyverropogást jósol a média - írta szerdán a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.

Autóbombás merénylet Dagesztánban, halottak

Három civil és egy rendőr vesztette életét szerdán Dagesztánban egy pokolgéppel megrakott gépkocsi felrobbanásakor - jelentették orosz hírügynökségek rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Európában a tavalyi ütemben fejlesztették a bevásárlóközpontokat

Európában az első félévben a tavalyival egyező, 2,1 millió négyzetméter bevásárlóközpont épült, Magyarországon nem volt átadás, de az év végére 67 százalék - 107 ezer négyzetméter - lehet a növekedés a teljes múlt évhez képest - közölte a Cushman & Wakefield ingatlan tanácsadó felmérése eredményét az MTI-vel.

ENSZ: Afganisztánban az idén jelentősen romlott a biztonsági helyzet

Afganisztánban az idei év első nyolc hónapjában csaknem 40 százalékkal emelkedett az erőszakcselekmények száma a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest - közölte szerdán az afganisztáni ENSZ-misszió (UNAMA).

Szomáliában továbbra is kritikus az éhezők helyzete

Szomáliában továbbra is "rendkívül kritikus" az éhező milliók helyzete, és a decemberi aratásig nem is várható javulás - közölte egy szerdai tájékoztatón Nairobiban a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (CICR).

Londoni elemzők: meg kellene teremteni az euróövezeti távozási mechanizmust

Meg kellene teremteni az euróövezeti tagországok távozásának mechanizmusát - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők, akik szerint Görögországnak előbb-utóbb mindenképpen ki kell lépnie a valutaunióból.

Kína ellenzi a légitársaságok széndioxid-kibocsátását korlátozó uniós tervet

Ellenzését fejezte ki és körültekintő cselekvésre, tárgyalásokra hívta fel az Európai Uniót Kína az unió légiközlekedésre vonatkozó széndioxid-kibocsátást korlátozó tervével kapcsolatban kedden a külügyminisztérium pekingi tájékoztatóján.

Líbia - Új politikai jogokat követelnek maguknak a berberek

Politikai súlyuk tudatában szervezkedni kezdtek a líbiai berberek, hogy új jogokat, s főként nyelvük hivatalos elismerését követeljék maguknak a hatalmi átmenet napjait élő arab országban.

Megöltek egy szíriai atomtudóst

Néhány nap alatt a negyedik szíriai tudóst ölték meg a közép-szíriai Homszban, a Bassár el-Aszad szíriai elnök elleni megmozdulások egyik központjában.

Megugrottak Görögország idegenforgalmi bevételei

Júliusban megugrottak Görögország idegenforgalmi bevételei, miután nőtt az országba látogató turisták száma, és akik ott nyaraltak, többet költöttek - derül ki a nemzeti bank szerdán közzétett adataiból.

Az Európai Bizottság hivatalos javaslata a pénzügyi tranzakciós adóra

Az EB javaslata szerint az új adót 2014. január 1-jétől kellene kivetni valamennyi uniós tagországban. Az adó a pénzügyi eszközök pénzügyi intézmények közötti tranzakciójára vonatkozik, és akkor kellene megfizetni, ha a tranzakcióban résztvevő felek közül legalább az egyik székhelye az Európai Unióban van.

A Gazprom közleménye a gázellátásban érintett cégeknél tartott bejelentetlen uniós ellenőrzésről

A Gazprom leányvállalatainál, a tőle függő és a vele kapcsolatban álló cégeknél kedden lefolytatott váratlan uniós ellenőrzésre reagálva az orosz monopólium szerdán közleményben szögezte le, hogy a jogszabályi keretek között minden segítséget megad az eljáráshoz, "amely önmagában nem jelenti a monopóliumellenes törvények megsértésének felismerését, vagy ilyen értelmű vádat".