rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Elveszett gép - Máshol keresik az Air Asia gépének törzsét

Az eddig feltételezetthez képest máshol valószínűsítik az AirAsia napokban lezuhant repülőgépének törzsét, ezért a maláj királyi haditengerészet parancsnokának pénteki tájékoztatása szerint mintegy 55 kilométerrel módosították a keresés helyszínét.

Elhunyt Mario Cuomo, New York egykori kormányzója

Nyolcvankét éves korában elhunyt Mario Cuomo, New York állam egykori demokrata párti kormányzója - közölte pénteken a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap.

Japánban továbbra is a reformok sorsa a tét

Japán gyakorlatilag ugyanazon kérdésekkel vág neki 2015-nek, mint anno 2013-nak: vajon a karizmatikus, de nacionalizmusa miatt sokat bírált Abe Sindzó kormányfő elsöprő választási győzelme után végre képes lesz-e végigvinni reformjait, és kirángatni a szigetország gazdaságát két évtizedes csipkerózsika álmából?.

Megkezdte második terminusát Dilma Rousseff brazil elnök

Letette hivatali esküjét az októberben újraválasztott Dilma Rousseff brazil elnök, aki csütörtöki beiktatásakor gazdasági növekedést ígért, és azt, hogy harcolni fog a korrupció ellen.

Első ízben Lettország tölti be az EU soros elnökségét

Lettország vette át csütörtökön az Európai Unió soros elnökségét féléves időtartamra a tisztség eddigi betöltőjétől, Olaszországtól. Az unióhoz 2004-ben csatlakozott balti állam először látja el a hathavonta tagországról tagországra szálló elnöki tisztet.

Közel 50 százalékkal zuhant az olaj ára egy év alatt

Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára 48 százalékkal, az észak-amerikai WTI olaj hordónkénti ára 46 százalékkal csökkent 2014-ben. Eddig csak 2008-ban a gazdasági világválság elején volt ennél is nagyobb árcsökkenés egy éven belül.

Elveszett gép - Újabb holttesteket találtak, a rossz idő nehezíti a mentést

Újabb holttesteket találtak az AirAsia légitársaság repülőgépének vasárnapi indonéziai katasztrófáját követően a helyszínen dolgozó mentőegységek, akiknek munkáját nehezíti a rossz időjárás. Csütörtökig nyolc áldozat holttestét találták meg, és közülük kettőt azonosítottak.

2015-ben is folytatódhat az arany árának csökkenése

Szerdán az arany spotárfolyama 2,39 dollárral, 0,20 százalékkal csökkent, unciánként 1181,98 dollár volt. Az arany ára 2014-ben 1,66 százalékkal esett vissza, és valószínűleg ez a trend folytatódik 2015-ben is.

Több mint 40 százalékkal nőtt az arabica kávéfajta ára 2014-ben

Az Intercontinental Exchange (ICE) határidős tőzsdén egy font (45,36 dekagramm) arabica ára 1,66 dollár volt szerdán, míg 2013 decemberének végén csak 1,16 dollár volt az ár fontonként. Az árnövekedés éves szinten 43 százalék volt.