rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Nem változott decemberben a német szolgáltatóipari BMI

A várakozásokkal szemben nem csökkent az előző havihoz képest decemberben a német szolgáltatóipari BMI - közölte kedden a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet. Decemberben a novemberivel megegyező, 52,1 pont lett a német szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index, magasabb az elemzők által várt 51,4 pontnál.

Két év alatt duplájára nőtt a használtautó-import

Két év alatt 49 ezerről 96 ezerre nőtt, csaknem megduplázódott a használt személyautók importja, amelyek tizenegy éves átlagos életkora komoly műszaki problémákat vet fel - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) ügyvezető elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Rekordbevételt várnak a horvát turizmustól a szakemberek

Rekordbevételt várnak a tavalyi év után a horvát turisztikai szakemberek, mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is jobban teljesített a horvát turizmus 2014 első háromnegyed évben, mint 2013-ban.

Agyonlőttek két rendőrt egy egyiptomi templom előtt

Ismeretlenek kedd reggel agyonlőttek két egyiptomi rendőrt, akik Minja városában őrködtek egy keresztény imaház előtt - adta hírül honlapján az al-Ahrám című egyiptomi napilap.

Nőtt a kínai szolgáltató szektori BMI

Az utóbbi három hónapot tekintve decemberben nőtt a leggyorsabb ütemben Kína szolgáltató szektora, ami bizakodásra adhat okot még úgy is, hogy a feldolgozóipari tevékenység növekedése lassult és az ingatlanpiac pangása folytatódik.

Rekordévet zárt a Broadway

Rekordévet zárt a Broadway: még soha nem látogatták annyian a New York-i színházi negyed előadásait, mint 2014-ben, és a jegybevétel is történelmi csúcsot ért el.

A tavalyi volt a harmadik legmelegebb év Ausztráliában

A tavalyi volt a harmadik legmelegebb év Ausztráliában azóta, hogy 1910-ben megkezdődtek az országos mérések - olvasható az ausztrál meteorológiai intézet kedden kiadott éves klímajelentésében.

Tőzsde - Esnek az irányadó indexek Ázsiában

A csökkenő olajárak és az európai gazdasági aggodalmak által generált eladási hullám Európa és Amerika után elérte az ázsiai értékpapírpiacokat is kedden, az iránymutató tőzsdeindexek közül a tokiói Nikkei teljesített a legrosszabbul.

Tőzsde - Vegyes nyitás várható Európában

Vegyes nyitás várható kedden a vezető európai értéktőzsdéken, az árfolyamok előző napi meredek zuhanása után továbbra is eladási nyomás nehezedik a részvényekre a Görögország euróövezeti jövőjével kapcsolatos aggodalmak és a kőolaj világpiaci árának csökkenése miatt.

A kolumbiai elnök hajlik a tűzszünetre

Elmozdulást jelzett korábbi, a tűzszünetet ellenző álláspontjához képest Juan Manuel Santos kolumbiai elnök hétfői nyilatkozatában. Az államfő egyúttal arra szólította a kisebbik gerillaszervezetet, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereget (ELN), hogy csatlakozzon a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) által meghirdetett egyoldalú fegyvernyugváshoz.

Szíria illegális belépéssel vádolt meg nyugati politikusokat

Panaszt emelt az ENSZ Biztonsági Tanácsánál a szíriai kormányzat, mert közlése szerint több nyugati „tekintélyes személyiség és újságíró", köztük John McCain amerikai szenátor, Bernard Kouchner volt francia külügyminiszter és Peter Galbraith amerikai diplomata vízum nélkül, illegálisan lépett Szíria területére.