rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

EKF - Háromnapos ünnepséggel nyit Pilsen, Európa idei kulturális fővárosa

Háromnapos nagyszabású ünnepséggel indítja programját január közepén a nyugat-csehországi Pilsen (Plzen), amely a belgiumi Mons városával együtt az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli 2015-ben. A programsorozat keretében az év végéig a cseh városban több mint 600 rendezvényre kerül sor - közölték a rendezők kedden Prágában sajtótájékoztatón.

Ukrajnában 14 éves csúcson az infláció

Ukrajnában 14 éve a legmagasabb, 24,9 százalékos volt az éves infláció tavaly, a 2013-as 0,5 százalék után - közölte az ukrán statisztikai hivatal kedden. Ennél magasabb csak 2000-ben volt az infláció, amikor 25,8 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Bezárt tavaly a romániai tejgyárak csaknem 30 százaléka

Tavaly bezárt a romániai tejgyárak csaknem 30 százaléka annak következtében, hogy a román termelők egyre nehezebben tudják eladni termékeiket, a termelési költségek pedig évről évre nőnek - állítja az egyik román tejipari vállalkozói egyesület.

Murakami Haruki ismét online válaszol rajongói kérdéseire

A nyilvánosság elől elzárkózó világhírű japán író, Murakami Haruki csaknem tíz év után ismét lehetőséget ad rajongóinak, hogy január végéig kérdéseket tegyenek fel neki bármilyen témában, amelyekre ő majd online válaszol egy új honlapon.

Portugáliában tovább nőtt a munkanélküliség

Portugáliában már a második egymást követő hónapban nőtt a munkanélküliség novemberben, de így is jócskán elmaradt az egy évvel korábbi szinttől - közölte kedden az ország statisztikai hivatala (INE).

A szerb elnök és a miniszterelnök Koszovó szerbiai státusáról tárgyal

A hét végéig megkezdi a Koszovó végleges státusáról folyó tárgyalásokat Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök és Aleksandar Vucic miniszterelnök, a cél egy olyan megoldás megtalálása, amellyel rendezni lehet a szerbek által még mindig az ország déli tartományának tartott terület helyzetét - írta kedden a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.