rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Kivásárolta a Siemenst közös vállalkozásukból a Bosch

A versenyjogi hatóságok jóváhagyását követően a Bosch csoport felvásárolta a háztartási gépeket gyártó BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH vállalatban meglévő 50 százalékos Siemens részesedést - tájékoztatta kedden az MTI-t a Robert Bosch Kft.

Izrael szerint Katar kiutasította a Hamász vezetőjét

Az izraeli kormány keddi állítása szerint Katar kiutasította területéről Háled Mesaalt, a Hamász radikális palesztin szervezet politikai vezetőjét, aki eddig az Öböl-menti olajmonarchiában élt. A Hamász illetékesei tagadták a hírt.

Lavina sodort el síelőket az olasz Alpokban

Két lavina sodort el sielőket az északkelet-olaszországi Alto Adige hegyein. Mintegy húsz embert mentettek ki eddig, hárman megsérültek, egy ember eltűnt.

Csökkent az amerikai szolgáltató szektori BMI

2014 decemberében 56,2 pontra csökkent a szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index (BMI) a novemberi 59,3 pontról az Egyesült Államokban az amerikai Institute for Supply Management (ISM) új felmérése szerint.

Sting hajója elsüllyedt a Broadwayn

Sting saját beugrásával sem tudta megmenteni The Last Ship (Az utolsó hajó) című musicaljét a Broadwayn. A Grammy-díjas énekes decembertől maga is színpadra lépett a darabban, távoztával azonban január 24-én a musicalt is leveszik a műsorról - jelentették be a producerek kedden.

A román államfő pártközi egyezményt javasolt a védelmi kiadások növelésére

Pártközi egyezményt javasolt kedden Klaus Iohannis román államfő a parlamenti képviselettel rendelkező pártoknak arról, hogy Románia a bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékára növelje 2017-ig védelmi kiadásait, és ezt a szintet a következő tíz évben is megtartsa, függetlenül attól, melyik politikai erő kerül hatalomra.

Vezetési válságba került az Alternatíva Németországnak párt

Kitört az első nagyobb vezetési válság az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártnál, a legnagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkező parlamenten (Bundestag) kívüli német politikai erőnél a gazdasági liberalizmust hirdető konzervatív szárny és a radikális jobboldali irányzat kezdett hatalmi harcot.

A kötvények felé fordulnak az európai befektetők

A legbiztonságosabbnak tartott 10 éves lejáratú német államkötvények hozama kedden történelmi mélypontra, 0,48 százalékra esett, mert megnőtt a bizonytalan piaci kilátások mellett is kiszámíthatóságra vágyó befektetők érdeklődése a papírok iránt.

A KMKSZ nem tart retorzióktól az ukrán-magyar kettős állampolgárság kapcsán

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) nem tart attól, hogy az ukrán hatóságok büntetni fogják azokat a kettős állampolgárságú kárpátaljai magyarokat, akik magyar útlevéllel lépik át az ukrán-magyar határt - közölte Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője az MTI-vel kedden Ungváron.

Szöul szerint mintegy hatezer tagot számlál Észak-Korea „kiberhadserege"

Szöul szerint a rivális Észak-Korea mintegy hatezer hackert képezett ki arra, hogy megbénítsák Dél-Korea kormányzati és katonai létesítményeit. Kim Kvan Dzsin dél-koreai védelmi miniszter 2013-ban még háromezerre becsülte az észak-koreai „kiberhadsereg” nagyságát.

Rubelválság - Visszaeshet idén az orosz turistaforgalom

Visszaeshet az orosz turisták létszáma idén az orosz-ukrán konfliktus és a rubelválság hatásai miatt, amelynek az ágazat 2014-es teljesítményre még nem volt számottevő hatása az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint.

Kővel dobálták meg a Koszovóba látogató szerbeket

Kővel dobálta meg a Koszovóba az ortodox karácsony alkalmából hazatérő kitelepült szerbek autóbuszát helyi albánok egy csoportja - számolt be kedden a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

A Hyundai több mint 60 milliárd eurót fektet be 2018-ig

A dél-koreai Hyundai Motor azt tervezi, hogy a következő négy év alatt közel 81 ezermilliárd vont (61,6 milliárd eurót) fordít új gyárak és egyéb létesítmények felépítésére, valamint kutatási-fejlesztési (K+F) tevékenysége bővítésére.

A palesztin kormány elismerte az ICC joghatóságát

A Palesztin Hatóság elismerte az ellenőrzése alatt álló területen elkövetett esetleges bűncselekmények ügyében a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) illetékességét. Ezzel elvileg megnyílt az út izraeliek elleni nyomozati eljárások előtt - erősítette meg kedden a hágai testület egyik szóvivője.