rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Felfegyverkezett civilekkel csapott össze a hadsereg Mexikóban, halottak

Kilenc civil életét vesztette a hadsereggel való összecsapásokban Mexikó nyugati részén fekvő Michoachan szövetségi államban, ahol a katonák egy polgármesteri hivatalt próbáltak erővel visszaszerezni az azt megszállva tartó fegyveresektől - közölte kedden az állam szövetségi biztonsági biztosa.

Tőzsde - Erősödés után gyengültek a New York-i mutatók

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 1,09 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,93 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,26 százalékos csökkenést mutatott pár órával a keddi New York-i tőzsdezárás előtt, pedig délután még erősödtek a mutatók.

Az Európai Bizottság nem ellenzi, hogy a szlovák kormány segítséget nyújtson a Duslónak

Az Európai Bizottságnak nincs kifogása az ellen, hogy a szlovák kormány 58 millió eurós állami támogatást nyújtson a vágsellyei (Sala) Duslo vegyipari részvénytársaságnak. A szlovák kormány lépése összhangban van az állami támogatásokról szóló európai szabályokkal - ismertette az Európai Bizottság álláspontját a cseh közszolgálati hírtelevízió.

Nem vadászik bálnára Japán

Csupán megfigyelési célból indulnak útnak a hajók, és nem ölnek állatot az idei bálnavadászati szezonban Japánban - jelentették be kedden Tokióban.

Putyin-álarcban alakította Heródes szerepét egy színész Lvivben egy jászoljelenetben

Vlagyimir Putyin el akarja rabolni a kis Jézust, de a jászolt védelmező ukrán katonák nem engedik - ezt saját szemükkel láthatták kedden a nyugat-ukrajnai Lviv városában (Lembergben) az ortodox karácsony alkalmából rendezett jászoljelenetben. Persze nem maga az orosz elnök játszotta el Heródes szerepét, hanem egy színész, aki Putyin arcát ábrázoló maszkban testesítette meg az ókori uralkodót.

Újabb mélyponton az olaj ára

Keddre újabb öt és fél éves mélypontra csökkent a nyersolaj ára, a Brent típusú olaj ára hordónként 51 dollárra, az amerikai WTI típusú olajé hordónként 48 dollárra esett.

Egy másodperccel hosszabb lesz az idei év

Egy másodperccel hosszabb lesz az idei esztendő, mivel a Párizsi Obszervatórium bejelentette, hogy június 30-án szökőmásodpercet adnak hozzá a világidőhöz (UTC).

Nyugat-európai tőzsdék - Stabilizálódás után kisebb esés

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója előzetes adat szerint 0,59 százalékkal süllyedt, 1324,67 ponton zárt kedden, 3,20 százalékkal alacsonyabban, mint az óév végén.

Elveszett gép - Kiterjesztették a kutatást és két újabb holttestet találtak

Kiterjesztették a december végén lezuhant indonéziai repülőgép utáni kutatás területét, mivel a háborgó tenger és a rossz időjárás miatt keleti irányba elsodródtak a maradványok. A mentési műveletben részt vevők kedden két újabb holttestre bukkantak, így 39-re emelkedett a katasztrófa megtalált áldozatainak a száma.

Rekordszámú gépet adott át 2014-ben a Boeing

A cég történelmében rekordnak számító, 723 repülőgépet adott át 2014-ben az amerikai Boeing repülőgépgyártó, megrendeléseinek értéke 232 milliárd dollár volt.

Az iszlamofóbia elleni fellépésre szólította fel az EU-t Erdogan

Idegen- és iszlámellenességgel vádolta Európát Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden, és arra szólította fel az Európai Uniót, hogy Törökország „leckéztetése” helyett a kirekesztés elleni fellépéssel törődjön.