rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Litvánia sikeresen kezdte az átállást az euróra

Litvániában sikeresen zajlik az euróra történő átállás, az üzletek mintegy 90 százaléka már euróban adta a visszajárót - közölte az Európai Bizottság a honlapján, egy január 3-án végzett felmérés alapján.

Ukrajna nem ismeri el, de nem is bünteti a kettős állampolgárságot

Ukrajnában jogilag tisztázatlan a kettős állampolgárság kérdése, mivel az ország alkotmánya nem ismeri el a kettős állampolgárság intézményét, a törvényei viszont nem írnak elő semmilyen büntetést a kettős vagy többes állampolgárság esetére.

Elhalasztotta izraeli és palesztinai látogatását a svéd külügyminiszter

Margot Wallström svéd külügyminiszter határozatlan időre elhalasztotta az eredetileg a jövő hétre tervezett, de hivatalosan soha be nem jelentett látogatását Izraelben és a palesztin területeken. A halasztást a miniszter szóvivője jelentette be szerdán.

Amy Poehler kapja idén a Hasty Pudding-díjat

2015. január 7., szerda (MTI/AP) - A színésznők közül idén Amy Poehler kapja a Harvard Egyetem színjátszó csoportja, a Hasty Pudding által odaítélt díjat.

Vádat emeltek a makadámdió-botrányba keveredett Korean Air-alelnök ellen

A repülésbiztonság veszélyeztetése és más bűncselekmények címén vádat emelt szerdán a dél-koreai ügyészség az ország legnagyobb légitársaságának volt alelnöke ellen, aki egy zacskó makadámdió felszolgálásának módja feletti dühében visszafordíttatott egy, már a kifutópályára guruló repülőgépet.