rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Százezrek tiltakoznak a német Pegida mozgalom ellen

Több százezren csatlakoztak egy online petícióhoz, amelyet a Németország állítólagos iszlamizálódását bíráló és a bevándorlás korlátozását követelő, Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom ellen indult.

Növelte eladásait az Opel tavaly

A szerdán közzétett előzetes adatok szerint tavaly három százalékkal növelte eladásait az Opel Európában.

Bemutatta ikreit a monacói hercegi pár

Ezernyi rajongó és turista előtt első alkalommal mutatta be szerdán alig egyhónapos ikreit II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene hercegnő.

ENSZ: immár a szíriaiak alkotják a menekültek legnagyobb csoportját

Az afgánokat megelőzve immár a szíriaiak alkotják a világon a menekültek legnépesebb csoportját, a közel-keleti országban tomboló polgárháború elől közel 3 millióan kerestek menedéket a világ több mint száz országában - derült ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szerdai jelentéséből.

Görög választások - Sziriza-politikus: „csökkentjük az oligarchák befolyását"

A Sziriza párt egyik elsődleges feladatának tekinti az oligarchák befolyásának visszaszorítását a görög gazdaságban, mindenekelőtt a médiában - mondta a közelgő görögországi választások megnyerésére esélyesnek tartott radikális baloldali párt gazdasági szóvivője a Financial Timesnak.

Újabb alapkamat-csökkentés Romániában

A román nemzeti bank (BNR) 25 bázisponttal, 2,5 százalékra csökkentette az alapkamatot, ami újabb történelmi mélypontnak számít.

2014-ben kelt el először egymilliónál több Jeep

Tavaly első alkalommal értékesített egymilliónál több Jeep gépkocsit a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - számolt be szerdán a Detroit Free Press hírportál.

Ötven dollár alá esett a Brent ára

Ötven dollár alá, azaz csaknem hatéves mélypontjára zuhant szerda délelőtt az északi-tengeri Brent könnyűolaj ára az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében.

Ebola - Új védőoltást és gyógyszereket próbálnak ki

Az ebolavírus ellen védő új, kísérleti vakcina tesztjeit kezdik meg az Oxfordi Egyetem orvosai január végén, amikor 72 egészséges felnőtt önkéntest fognak beoltani. Libériában és Guineában vírusellenes gyógyszerek klinikai próbái folynak.

Egy 220 éves időkapszulát nyitottak fel Bostonban

Egy 220 éves időkapszulát nyitottak fel kedden este Bostonban, a dobozt az alapító atyák egyike, Samuel Adams egykori massachusettsi kormányzó helyezte el a helyi törvényhozásnak otthont adó State House építésekor.

Decemberben defláció volt az euróövezetben

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékű volt a defláció az euróövezetben decemberben elsősorban az energiaárak jelentő csökkenése miatt.