rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

A globális légi áruszállítás 4,2 százalékkal bővült novemberben

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a globális légi áruforgalom átlagosan 4,2 százalékkal nőtt 2014 novemberében 2013 novemberéhez képest, a bővülés elsősorban Ázsiára és a Közel-Keletre koncentrálódik.

Az ülőmunka az „új dohányzás” amerikai kutatók szerint

Az ülőmunka az „új dohányzás” egy kutatás szerint, mert az irodai dolgozóknál nagyobb a veszélye a diabétesznek, a szív- és érrendszeri betegségeknek, az elhízásnak és az idő előtti halálozásnak.

Rekordfényességű röntgenfelvillanás a Tejútrendszer középpontjában

Rekordfényességű röntgenfelvillanást észleltek a Tejútrendszer középpontját uraló szupermasszív fekete lyuk, a Sagittarius A nevű objektum térségében amerikai és német csillagászok, a NASA röntgencsillagászati műholdja, a Chandra segítségével végzett megfigyelések közelebb vihetnek a fekete lyukak természetének és viselkedésének megértéséhez.

Csökkent tavaly a romániai magán-nyugdíjpénztárak hozama

Romániában az előző évi 11,75 százalékról 8,71 százalékra csökkent tavaly a kötelező magán-nyugdíjbiztosításokat kezelő pénztárak átlagos hozama, míg az önkéntes nyugdíjalapokat kezelő pénztárak hozama a 2013-as évi 11,33 százalékról 7,45 százalékra esett vissza - közölte a Mediafax hírügynökség szerdán.

Párizsi vérengzés - A Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a jelenlegi információk alapján nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi székháza elleni szerdai fegyveres terrortámadásnak, amelyet a leghatározottabban elítél.

Lengyelország szakít az atomerőművét előkészítő ausztrál céggel

Késik az első lengyel atomerőmű megépítését előkészítő beruházás, a lengyel fél - több millió eurónyi veszteség mellett - felmondta a beruházással kapcsolatos terepmunkákat végző WorleyParsons (WP) ausztrál tervező céggel kötött szerződését, közölte a Rzeczpospolita lengyel napilap szerdán.

Csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Tavaly novemberben 39 milliárd dollárra csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje az októberi 42,35 milliárd dolláros hiányról - szerepelt az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdai jelentésében.

Az Egyesült Államok ismételten kérte Roman Polanski kiadatását

Újabb kérelemmel fordult a Los Angelesi-i ügyészség Lengyelországhoz a világhírű, Oscar-díjas lengyel származású filmrendező, Roman Polanski kiadatása érdekében. A varsói államügyészséghez beérkezett kérelmet még szerdán megküldik az ügyben illetékes krakkói ügyészséghez, amely az ügyben vizsgálatot folytat - jelentette a lengyel tömegtájékoztatás.

Párizsi vérengzés - Európai vezetők megdöbbenésüket fejezték ki

Mélységes megdöbbenésüknek adtak hangot európai vezetők szerdán, a Charlie Hebdo francia szatírikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadást követően. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke brutális és embertelen támadásnak minősítette a történteket.

A csillagok forgási sebessége árulkodik korukról

A csillagok forgási sebessége alapján 10 százalékos hibahatárral számítható ki az égitestek kora - derítették ki a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ tudósai, akik az Amerikai Asztronómiai Társaság Seattle-ben zajló közgyűlésén ismertették eredményeiket, vizsgálataikat összegző tanulmány a Nature online kiadásában látott napvilágot.