rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Az eurózóna egyre több állama viszi haza külföldön tárolt aranyait

Németország és Hollandia után Belgium és Ausztria is megvizsgálja, hogyan vihetné haza Londonból aranyrúdjait, ugyanis egyre több ország szeretné tisztázni, megvan-e még a külföldön tárolt aranya - mondta Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Elnökválasztás kezdődött Srí Lankán

Elnökválasztás kezdődött Srí Lankán csütörtök reggel, a voksolás egyik fő esélyese Mahinda Radzsapaksze jelenlegi államfő.

Párizsi vérengzés - Feladta magát az egyik támadó

Feladta magát szerda éjjel a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében elkövetett vérengzés egyik végrehajtója - értesült az AFP francia hírügynökség.

Ukrán válság - Lett külügyminiszter: Oroszország nyitottabb lett a tárgyalásos megoldásra

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Lettország külügyminisztere szerint Oroszország most a korábbinál nyitottabbnak tűnik az ukrajnai konfliktus tárgyalásos rendezésére. Edgars Rinkevics szerda este újságíróknak arról is beszélt, hogy amennyiben a helyzet javul Kelet-Ukrajnában, támogatni fogja a Moszkva elleni nemzetközi szankciók enyhítését.

Párizsi vérengzés - Putyin telefonon fejezte ki részvétét Hollande-nak

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon felhívta Francois Hollande francia államfőt, és legőszintébb részvétét fejezte ki a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás miatt - közölte szerda este a Kreml sajtószolgálata.

Párizsi vérengzés - Azonosították az elkövetőket

Azonosították a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztősége elleni véres támadás három elkövetőjét - jelentette szerda este a legnézettebb francia televízió, a TF1 egy francia honlap, a metronews.fr információját közölve.

RÖVIDHÍR - Párizsi vérengzés - Azonosították az elkövetőket

Azonosították a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztősége elleni véres támadás három elkövetőjét - jelentette szerda este a legnézettebb francia televízió, a TF1 egy francia honlap, a metronews.fr információját közölve.

Párizsi vérengzés - Aggódnak a franciák a Charlie Hebdo elleni támadás után

Fokozott éberség a boltokban, katonák a pályaudvarokon, fegyveres rendőrök a média székházai előtt: Párizs szigorúan ellenőrzött város lett - számolt be riportjában szerda este az AFP francia hírügynökség a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett, 12 emberéletet követelő támadás után tapasztaltakról.

Párizsi vérengzés - Hollande nemzeti gyásznapot hirdetett csütörtökre

Nemzeti gyásznapot hirdetett csütörtökre és összefogásra kérte Franciaországot Francois Hollande francia államfő a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen Párizsban elkövetett, 12 áldozatot követelő terrortámadást követően.

Aggódnak a külföldi gazdasági hatások miatt a Fed vezetői

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) vezetői szerint a nemzetközi helyzet „fontos” kockázat az Egyesült Államok gazdaságának. A külföldi országok gazdasági növekedésének lassulása olyan szintű, hogy már Amerikára is kihat.

EY: London és Berlin a legfontosabb európai startup központ

London és Berlin az informatikai innovációval foglalkozó feltörekvő vállalkozások, a startup cégek legfontosabb európai központja a kockázatitőke-befektetések alapján - mutatta ki az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég.

Növekedése ellenére is sok gonddal küzd a romániai műtárgypiac

Az elmúlt huszonöt év jelentős változásokat hozott Románia művészeti életében, és a helyi alkotóknak sikerült szert tenniük némi nemzetközi figyelemre, ám a helyi műtárgypiacot továbbra is súlyos problémák terhelik.

Meghalt Csehország legidősebb állampolgára

Meghalt szerdán a Cseh Köztársaság legidősebb állampolgára, a 109 éves Vlastimila Cesková - közölte a Deník.cz hírportál az Észak-Morvaországban élő család tájékoztatására hivatkozva.