rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Szomjan halt a semmi közepén egy lerobbant ausztrál autós

Holtan találták meg azt a 60 éves férfit, aki - miután az autója lerobbant az ausztrál pusztaságban - 48 kilométert próbált legyalogolni kevés vízzel felszerelve a rekkenő hőségben.

Forgalomlassítással tiltakoztak az útdíj ellen Szombathely határában

Félpályás útlezárással lassították a forgalmat csütörtök délelőtt fél órán át az útdíj bevezetése ellen tiltakozó civilek és hozzájuk csatlakozó helyi szocialisták Szombathely határában az M86-os autóút egy kilométeres szakaszán.

Ismét leértékelték a fehérorosz rubelt

A fehérorosz központi bank a héten másodszor értékelte le a fehérorosz rubelt a dollárhoz képest, hétfőhöz hasonlóan ismét 7 százalék körüli mértékben.

Kína 250 milliárd dollárt tervez befektetni Latin-Amerikában

Kína a következő tíz évben 250 milliárd dollárt tervez befektetni Latin- Amerikában - hangzott el a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC), valamin Kína első miniszteri szintű fórumán Pekingben.

Szíria - Iszlamista fegyveresek 13. századi síita síremléket romboltak le

Felrobbantották egy nagy tiszteletben álló síita muzulmán hittudós 13. századi síremlékét a damaszkuszi kormány ellen harcoló an-Nuszra Front fegyveresei Szíria déli részén - közölte a SANA szíriai állami hírügynökség és a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.

Kína szerint hatalmas sikereket hozott a korrupcióellenes kampány

Példátlan sikerrel járt a kínai korrupcióellenes kampány, amelynek keretében eddig már 680, gazdasági bűncselekmények elkövetésével gyanúsított személyt tudtak hazahozni külföldről - közölte honlapján csütörtökön a pekingi közbiztonsági minisztérium.

Lövöldözés volt Párizsban, meghalt egy rendőrnő

Lövöldözés volt csütörtök reggel Párizs egyik déli elővárosában, Montrouge-ban, de egyelőre nem tudni, hogy van-e köze az előző napi vérengzéshez. A tűzharcban egy rendőrnő meghalt, egy utcaseprő pedig életveszélyesen megsebesült.

Emelkedtek az orosz tőzsdemutatók és drágult a rubel reggel

Jól indult a csütörtök az orosz tőzsdék és a rubel szempontjából, a kereskedés kezdete után közel egy órával pluszban álltak a tőzsdemutatók és erősödést jelzett a rubel a dollárhoz képest.

Estek a német ipari megrendelések novemberben

Havi szinten jelentősen, 2,4 százalékkal csökkentek az ipari megrendelések novemberben Németországban az előző havi 2,9 százalékos bővülés után.

Tőzsde - Emelkedés várható nyitáskor Európában

Erős emelkedéssel nyithatnak csütörtökön a vezető európai értéktőzsdék, köszönhetően annak, hogy előző nap várakozáson felüli amerikai makroadatok érkeztek és négy nap csökkenés után emelkedett a kőolaj világpiaci ára, ami némileg enyhítette a befektetők félelmeit.

Elveszett gép - Megkezdték a farokrész kiemelésének előkészületeit

Az indonéz haditengerészet búvárai megkezdték az előkészületeket a lezuhant indonéz repülőgép farokrészének kiemeléséhez, ahol elvben a repülési adatokat és eseményeket rögzítő fekete dobozok vannak - közölte csütörtökön a Detiknews című helyi hírportál.

Rendkívüli hideg Romániában

A tél eddigi legalacsonyabb hőmérsékleti értékeit mérték csütörtökön reggel Romániában.